Nema ministara: Prekinuta sjednica o izvještaju Europske komisije

Zbog nenazočenja ministara iz Vijeća ministara BiH na današnjoj hitnoj sjednici o Privremenom izvještaju Europske komisije o BiH prekinuta je sjednica Zastupničkoga doma PSBiH.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj hitnoj sjednici trebao je razmatrati Privremeni izvještaj Europske komisije o BiH.

Predsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić kazao je da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zbog ranije preuzetih obaveza opravdano neće nazočiti današnjem zasjedanju te da će umjesto njega na sjednici nazočiti direktor Direkcije za europske integracije BiH Edin Dilberović.

Sjednici su nazočili samo ministrica obrane BiH Marina Pendeš, ministar pravde BiH Josip Grubeša i ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, piše Klix.ba.

Državni parlamentarci naveli su da je BiH prije deset godina bila ispred zemalja koje su danas pred kandidatskim statusom, a da je danas u rangu s Kosovom.

Brojni zastupnici negodovali su što na današnjoj sjednici nisu nazočni predsjedavajući Vijeća ministara BiH i državni ministri, ističući kako nemaju kome postaviti pitanja s obzirom na to da se Izvještaj Europske komisije odnosi na ministarstva.

Zastupnik SBB-a Mirsad Isaković rekao je da su hitnoj sjednici Zastupničkoga doma PSBiH trebali nazočiti članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić.

Zamjenik predsjedavajućega Zastupničkoga doma PSBiH Šefik Džaferović predložio je da se prekine današnja sjednica i da se o Izvještaju EK raspravlja na idućoj sjednici organa zakonodavne vlasti. Kako kaže, u međuvremenu će se zadužiti Povjerenstvo za europske integracije da dostavi izvještaj, a na iduću sjednicu bit će pozvani svi ministri.

Zastupnički dom PSBiH usvojio je Džaferovićevu inicijativu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.