Nema kraja novitetima na WhatsAppu

Meta priprema nove opcije koje bi korisnicima trebale omogućiti veću privatnost pri korištenju WhatsAppa.

Zuckerbergova kompanija posljednjih je godina već predstavila brojne takve opcije – od nestajućih poruka i skrivenih razgovora pa do utišavanja poziva nepoznatih osoba, čime se korisnike želi zaštititi od prevaranata.

Nova opcija koju razvijaju, a o kojoj su se ovih dana raspisali tehnološki mediji, odnosi se na stvaranje alternativnog profila kako bi se zaštitile privatne informacije korisnika, poput profilne fotografije i korisničkog imena, što bi naročito moglo biti korisno osobama koje žele razdvojiti privatno i poslovno dopisivanje na toj platformi.

Za prijatelje tako možete ostaviti profilnu fotografiju koju želite, a koja možda nije prikladna za poslovnu korespondenciju, dok za osobe s kojima se dopisujete o poslu ili možda o vrtiću, školi i slično, možete staviti pristojniju fotografiju, prenosi Zimo.hr.

Ako ste preuzeli ove aplikacije – odmah ih izbrišite

WhatsApp već ima nekoliko elemenata na profilu koje korisnici mogu sakriti od drugih osoba, uključujući i dio osoba s liste kontakata koje odaberu. Sakriti se može i status kada je korisnik posljednji put viđen na toj platformi, poruke koje su pročitane, a može se odrediti i kome će biti vidljiva profilna fotografija.

Kao i u slučaju opcije statusa, profilna fotografija na WhatsAppu može biti dostupna svima ili samo određenim kontaktima, svima na toj platformi ili nikome. Ubuduće, dakle, korisnici će tako dobiti još jednu mogućnost, a to je da će moći postaviti dvije profilne fotografije, kao i drugo ime.

Opcija još nije dostupna u testnim verzijama WhatsAppa te je Metini inženjeri tek pripremaju tako da je, nadamo se, možemo očekivati tijekom sljedećih mjeseci.

Čudan bug na Androidu 14

Podsjetimo, Meta je nedavno najavila opciju korištenja različitih računa za WhatsApp na istom pametnom telefonu tako da se istovremeno mogu koristiti i privatni i poslovno profil. Korisnici se tako više ne moraju stalno odjavljivati iz jednog i prijavljivati u drugi račun ili nositi dva telefona, piše Zimo.hr.

Nova opcija na kojoj rade, a koja će omogućiti različite profilne fotografije i imena, dodatno će olakšati život svima na toj platformi koji žele razdvojiti svoju privatnu i poslovnu komunikaciju s istog profila.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.