Nekadašnji Titograd podiže spomenik Josipu Brozu Titu

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je u srijedu kako će podržati inicijativu da u glavnom gradu Crne Gore bude podignut spomenik Josipu Brozu Titu.

Glavni grad će podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu, čovjeku čije je ime Podgorica ponosno nosila 47 godina, s ciljem da nastavimo da se ponosimo tom tradicijom, kazao je Vuković.

On se u srijedu sastao s predstavnicima UBNOR-a i antifašista Podgorice s predsjednikom Borivojem Banovićem na čelu, kojima je iskazao posebnu zahvalnost na očuvanju i širenju ideje antifašizma kao temeljne vrijednosti crnogorskog društva, prenosi RTCG.

Dodao je kako bez toga ne bi bilo ni današnje moderne, građanske i multietničke Crne Gore.

Predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice Borivoje Banović ocijenio je kako je dosadašnja suradnja s Podgoricom bila veoma dobra te da očekuje da u narednom razdoblju bude na još višoj razini, kroz realizaciju konkretnih zajedničkih aktivnosti gradske uprave i UBNOR-a i antifašista Podgorice, posebno kada je riječ o organizaciji i obilježavanju značajnih povijesnih datuma i očuvanju spomen-obilježja na teritoriju Podgorice.

(Fena)


7 komentara

 • Pored toliko sirotinje koji su gladni i zedni oni prave spomenik nekome koga bi trebalo i iz sjecanja izbaciti
  Dokle ide ljudska glupost to je nevjerovatno

  5
  3
 • Pa ima logike, jer tito ima sve zasluge u brojčanom izjednačavanju Hrvata i Crnogoraca počinivši zločin genocida nad narodom Hrvata u poraću ’45-52 poslije WWII. Pa toliko ih je pobio da danas nema nitko da ispriča priču o genocidu koji je ravan onome koji su počinili turci/osmanlije nad Armencima. Kod njih je ipak bio manji genocig bez obzira na žrtve od 1,5-2 milijuna pobijenih, jer kod njih je još uvijek ostalo Armenaca koji pričaju priče o genocidu izvršenom nad njima i ta priča je poslana u svijet i svijet je to osudio, dok nema Hrvata da isto kažu.

  1
  3
 • Ako je ono bio tito ja sam onda brizit bardo.Vise svatko tko iole ima imalo mozga zna da nije ono bio on.A kad i dan danas vidim u Kumrovcu onoliku masu da se okuplja dodje mi slabo.I uopce mi nije jasno da se i dan danas javljaju antifasiti ,ma tko je to.Cetnici koji su se presvukli u zadnji tren,domaci izdajnici rvati kojima je odgovaralo da dobiju ime KOMUNIST!Tuzno da tuznije necmoze biti!kakav Tito pobio je vise Hrvata od 45 pa dalje da ih nije ni u dom ratu toliko poginulo!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.