Neka Čoviću daju svih osam ministarstava

‘’Neka Čoviću daju, svih osam pozicija u Vladi Federacije, mi ne moramo ni biti u toj Vladi. Ako hoće možemo i glasati za tu vladu. Hoćete li to. Nije problem. Može i to’’, izjavio je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, komentirajući izjavu predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića da ova stranka, odnosno koalicija HNS-a ne odustaje od zahtijeva za šest pozicija u Federalnoj vladi, pet hrvatskih i jedne srpske.

Upitan hoće li HDZ-u prepustiti tu šestu pozticiju, Komšić je gostujući u večerašnjem Centralnom Dnevniku Face televizije, uredniku Senadu Hadžifejzoviću odgovorio protupitanjem: Kako, hajde recite mi vi kako, upitao je Komšić.

On je izrazio sumnju da je u nedjelju navečer, za kada su najavljeni pregovori lidera HDZ BiH, SDA i DF moguće postići dogovor o Vladi Federacije.- Ne znam, vidjet ćemo, ne vjerujem, ali čuda su moguća, kazao je Komšić. Potvrdio je da je dogovoreno da se po okončanju pregovora o Vijeću ministara koji će početi u 16 sati, otvore pregovori o raspodijeli resora u Vladi F BiH.

Za razliku od Federalne vlade, gdje DF ne želi prepustiti jednu srpsku poziciju HDZ BiH, ova stranka po Komšićevim riječima spremna je na ustupke kako bi se u nedjelju postigao dogovor o Vijeću ministara. ‘’Zar je jedna ili dvije funkcije vrijedna toga da država konačno dobije vlast’’, upitao se Komšić: Ponovio je kako njegova stranka neće smjenjivati do isteka mandata, ali niti postavljati direktore u agencijama i javnim poduzećima koja su nadležnosti resora kojeg preuzeme, već će na ta mjesta biti imenovani ljudi koji pobjede na javnim natječajima.

‘’Bitno je da zna raditi posao, da hoće raditi i da je pošten, i može me ne voliti koliko hoće, nek radi. Ako će te i s pozicije političkog pragmatizma takav pristup vam i politički može donijeti koristi’’, kazao je Komšić za Face TV.5 komentara

  • Čoviću trebaju dati i hrvatima ono što su na izborima dobili glasovima hrvata,tebi Komšiću što si dobio glasovima bošnjaka.Ali ti je teško objasniti Bakiru da ti možeš prestavljat bošnjake.E to je već vaš problem nije hrvata,nama si zagorčo život prethodne 4 god.Dosta,sada pomaži bošnjake i srbe,to tebi nije problem takvog ne karaktera.

  • To bi i bilo pošteno tebi su dali 8 god da budeš hrvatski član presjedništva u BiH-ni sa 1 posto glasova hrvata.Jel te bolan Željko sram imalo tvoje slike u ogledalu.Što tada nisi bio principjelan ko sada i rekao hrvati me nisu birali a tročlano je presjedništvo ja to neću ,nije pošteno.Tada ti to pasalo,smeće balijsko lojavo.Završit ćeš na političkom smeću gdje i pripadaš i nitkom nećeš valjati ni bošnjacima kojim si služio kao ubojito oružje i otrov za hrvate,hrvatima svakako ne pripadaš,srbi te nemogu smisliti,pa tko si bolan zapitaj se budaletino jedna isfrustrirana.Tite nema niti će više postojati,izbriši sebi to iz glave.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.