Neil Young će tužiti Donalda Trumpa – Jabuka.tv

Neil Young će tužiti Donalda Trumpa

Neil Young će podići tužbu protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa kako bi spriječio da se na predsjedničkim izborima u studenom puštaju njegove pjesme.

Američki pjevač smatra da su mu prekršena autorska prava jer su bez njegovog odobrenja puštani dijelovi pjesme Rockin’ In The Free World i Devil’s Sidewalk na više izbornih skupova Donalda Trumpa pa čak i na zadnjem u Tulsi.

Neil Young ne može, ni dušom ni savješću, omogućiti da njegova glazba služi kao podloga u anti-američkoj kampanji neznanja i mržnje, sklonoj sukobima, navodi se u tužbi.

Tužba nije datirana, ali pokazuje da je odvjetnici 74-godišnjeg pjevača – koji traži 150.000 dolara odštete i kamata za svako kršenje – namjeravaju podnijeti na sudu u New Yorku.

Neil Young je već u više navrata osudio korištenje njegovih pjesama na izbornim skupovima Donalda Trumpa.

Young, koji je rođen u Torontu, u veljači je izjavio da je Trump sramota za SAD, prenosi Hina.

Više glazbenih zvijezda među kojima su Pharrell Williams, Rihanna, Aerosmith i Adele, kao i nasljednici Princea, žalili su se jer su njihove pjesme korištene na Trumpovim skupovima.

I slavni Rolling Stones su mu zaprijetili u lipnju tužbom pred sudom ako nastavi puštati njihovu pjesmu You Can’t Always Get What You Want.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.