Nehotice otkinut dio štapa na papinom spomeniku u Sarajevu

“U noći s utorka na srijedu, jedan od dvojice mladića koji su sami sebe fotografirali mobitelom stojeći uz spomenik papi Ivanu Pavlu II. u Sarajevu, nehotice je otkinuo donji dio Papinog štapa”, javila je KTA.

To se jasno vidi iz snimke napravljene video kamerom postavljenom nedaleko od Papinog spomenika.

Policijski djelatnici su odmah informirali katedralnog župnog vikara i rektora katedrale te crkvenom predstavniku pokazali video snimak na kojem se jasno vidi da mladići nisu imali nikakvih loših namjera.

Naprotiv, rado su se fotografirali stojeći uz sam Papin kip. Jedan od dvojice mladića nakon fotografiranja, previdjevši stepenice na povišenom postolju Papinog kipa, počeo je padati te se nehotice uhvatio za Papin štap koji se tom prigodom u donjem dijelu otkinuo.

”Policajci su izvršili očevid i radi se na identifikaciji i pronalasku izvršitelja ovog djela”, potvrđeno je Feni u Operativnom centru MUP-a ŽS.

Rektor katedrale mons. Ante Meštrović je zahvalio policijskim djelatnicima na otvorenosti i suradnji te na sebe preuzeo brigu da taj dio štapa čim prije bude ponovno vraćen na njegovo mjesto.

Spomenik papi Ivanu Pavlu II, visine tri metra, djelo je kipara Hrvoje Urumovića, a svečano je otkriven 30. travnja 2014. godine ispred katedrale Srca Isusova u Sarajevu.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.