Nećete vjerojati koje su cijene ulaznica za utakmicu Hrvatska – Srbija

Hrvatski nogometni savez u završnoj je fazi priprema za utakmicu godine! Hrvatska i Srbija u kvalifikacijama za SP 2014. igraju na Maksimiru 22. ožujka, a sve detalje oko organizacije čelnici HNS-a su objavili na konferenciji za novinare. Cijene ulaznica nisu preskupe – od 50 do 250 kuna!

Uz izvršnog predsjednika Saveza Damira Vrbanovića nazočni su bili Alan Balen iz marketing HNS-a, Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost, Nikša Martinac iz Dekoda, zadužen za ulaznice, a Damir Vrbanović je rekao:

„Želimo da dobijete pune informacije što se sve događa. Od prve minute Nove godine usredotočeni smo na ova tri događaja, prva dva su povezana s utakmicom protiv Srbije, drugi je utakmica u Walesu i treća je uzvrat u Beogradu. Glede utakmice u Zagrebu, igrati će se u 18 sati, a to je bitan podatak. Htjeli smo utakmicu koja je tako važna u vrijeme kada je laka za organizaciju, te omogućiti ljudima koji dolaze izvan Zagreba da se mogu vratiti isti dan svojim kućama.

Iako su procurile određene informacije dok nismo amenovali cijene ulaznica, sada možemo reći da je Izvršni odbor donio odluku o cijenama. Utvrdili smo s kojim cijenama izlazimo, kad kreće pretprodaja i koliko će biti ulaznica distribuirano.

Uvertira je bio i posjet ljudi iz Srpskog saveza. I oni su zaključili da su to utakmice specifičnog značenja. Ova utakmica ima posebnu konotaciju, ona može odrediti sudbinu Brazila i svjesni smo koliko je tu naboja. Izdali smo zajedničko priopćenje, obje utakmice moraju proći u sportskom duhu. NO, donijeli smo nepopularnu odluku, u ovim okolnostima, da na utakmici neće biti gostujućih navijača. S tom odlukom suglasili su se predstavnici i Saveza i policije. Izigravanje dogovora ne ide u prilog niti jednoj strani. Došlo nam je i pismo iz Uefe, oni pomno prate što se događa u pripremama ovih utakmica, poslati će i delegaciju u Zagreb”, kazao je Vrbanović i nastavio:

“Kada su u pitanju cijene ulaznica moramo reći da smo bili šokirani na početku kvalifikacija kako su mediji tretirali naše cijene. Mi za ovaj mega-događaj nismo mijenjali cijene. Zluradi bi rekli da smo mogli podignuti cijene, stadion bi iznova bio rasprodan. Način distrubicije biti će takav da će svatko tko poznaje internet i moći doći do Tiska – imati prigodu kupiti ulaznice”

Priča o sukobu s igračima oko njihovog kontingenta ulaznica? 

“Sve što je objavljeno je izmišljeno. Igrači i stožer i mi sm onapravili dogovor da pitanje ulaznica, igračkih potreba riješimo najkasnije do 5. ožujka. Želimo omogućiti stožeru i igračima mir i usredotočenost na utakmicu. Nikakvi daljnji zahtjevi ne dolaze u obzir. Počeli smo dovoljno rano. Dečki koji su organizirali utakmice vele da nikad nismo išli tako rano s prodajom.”

O zanimanju za ulaznice:

“Golemo je, ispričavamo se svim sponzorima, prijateljima, partnerima i navijačima neće moći kupiti onoliki broj ulaznica koliko žele. Radi se o zahtjevima o više stotina ulaznica, nemoguće je dati toliko ulaznica. Navijači? Netočna je činjenica da nemamo kontakte s navijačima. Navijačke udruge imaju svoje mjesto i moraju se držati reda. Imamo sastanke s policijom, ispričavamo se vama što o tome ne znate, imamo organizacijski problem jer nemamo glasnogovornika. Uskoro će i njega biti, imati ćemo česte press konferencije. Sve ćete znati na vrijeme. Shvatite da prije nego što smo sve definirali nismo znali niti broj gostujućih navijača, nismo znali da ćemo to tako dogovoriti. Zato vam se tek danas obraćamo“, završio je Vrbanović.

Je li iz Uefe stigao signal o možebitnoj kazni ako se na utakmici nešto zlo dogodi:

„Podsjećam na raniju komunikaciju šefa UEFA-e Platinija prema hrvatskoj Vladi. Spominjalo se i izbacivanje iz natjecanja. Ovo je Fifa natjecanje, no to ne znači da nismo u opasnosti. Stalno plaćamo kazne, molimo navijače da nas shvate, da smo mi odgovorni za njihovo ponašanje. Sve molimo da rade na podršku naše reprezentacije. Mi se duboko nadamo da uz pomoć medija da ćemo zaobići prethodne situacije koje smo doživljavali. A monitoring Uefe imati ćemo već na utakmicu u Splitu Hajduka i Dinamo. Najavio se i predsjednik Uefe, Michel Platini. Da, pod monitoringom smo, da postoje sankcije ako se što zlo dogodi“, veli Zoran Cvrk.

Hoće li biti kakvog ograničenja transparenata i zastava?

„Da, biti će. Koreografije iznad glave neće doći u obzir. Biti će i posebne procedura što će biti dopušteno“, opet će Cvrk.

Ako se s tribina bude svašta skandiralo, očekujete li da će srpski nogometaši napustiti teren?

„Radi se o dvije reprezentacije, saveza, koji su posve svjesni u kakvim se okolnostima igraju ove utakmice. I svi ćemo se truditi da se ne podlegne bilo kakvoj provokaciji. Nalazimo se pred vratima raja, nećemo dopustiti da šačica huligana utakmicu dovede u opasnost“; odgovorio je Vrbanović. (Sportski.net)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.