Neće doći do poskupljenja bh. putovnica

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) Arif Nanić potvrdio je da će cijena putovnice za građane BiH ostati ista nakon što je uspješno okončan postupak javne nabavke knjižica.

Cijena nabavke knjižica za putovnice povećana je za otprilike oko jednu KM po komadu, zbog povećanja cijene repro materijala, ali tu razliku nadoknadit će dobavljač dok će građani plaćati istu cijenu za putne isprave.

Direktor Nanić kaže da se procedura izdavanja knjižica za putovnicu odvija po redovnoj proceduri, a dizajn putovnica također je ostao isti, piše Fena.

Sporazum s najpovoljnijim ponuđačem u postupku javnih nabavki potpisan je 22. ožujka čime je riješeno pitanje nabavke knjižica za putovnicu za građane BiH za koje je postojala realna opasnost da bi mogli ponovno ostati bez knjižica.

Ugovor je zaključen na razdoblje od četiri godine s firmom Muehelbauer d.o.o. Banja Luka, kao najpovoljnijim ponuđačem. To praktično znači da će građani Bosne i Hercegovine imati osigurana dokumenta odnosno knjižice naredne četiri godine.

Sporazum o nabavci knjižica istekao je 2. ožujka, a IDDEEA je još 28. travnja 2021. godine pokrenula postupak javne nabavke obrazaca knjižica, a za koji je tenderska dokumentacija objavljena 29. travnja 2021. godine, međutim u različitim fazama postupka izjavljeno je sedam žalbi.

Ured za razmatranje žalbi je po svakoj žalbi odlučivao u prosjeku gotovo dva mjeseca, bez obzira na brojne molbe Agencije da se po njima hitno postupi i upozorenja na brojne posljedice koje mogu nastati ukoliko se postupak blagovremeno ne okonča.

Sličan problem građani BiH već su imali 2017. godine kada je IDDEEA upravo zbog konstantnih žalbenih postupaka potrošila cijelu godinu na nabavu knjižica za putovnicu.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Jel bi vas bilo sramota sta nam sve radite da i ovo poskupite gorivo svugdje pojeftinilo samo u Širokom Brjegu iste cjene.Sram nek vas bude.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.