Ne bacajte božićno drvce: Evo kako ga možete iskoristiti i nakon blagdana

Mnogi su tužni kada treba raskititi bor jer tada postaju svjesni da je sezona blagdana stvarno gotova.

Ovaj događaj, iako se čini smiješno, mnogima izaziva veliki stres.

Evo nekoliko savjeta kako napraviti nešto dobro s drvcem i nakon blagdana koje piše metro.co.uk.

Kada trebate raskititi bor?

Tradicionalno ukrasi na boru ostaju do 6. siječnja, a neki ih vole maknuti već 1. siječnja kako bi “otpustili” blagdansku sezonu i sve počistili prije povratka na posao. Ima i onih koji sve maknu i prije novogodišnje noći jer drvce počne propadati. Nema pravog odgovora kada ga trebate maknuti – sve ovisi o vašim željama i izgledu drvca.

Kako pripremiti bor za recikliranje?

Maknite sve ukrase i spremite ih za iduću godinu. Izrežite grane i spremite ih u vreće, tako ćete smanjiti nered i smeće nakon što iznesete bor iz kuće.

Recikliranje

Dosta mjesta ima ima dostupne zbirke ili mjesta s kojih možete odbaciti svoje stablo na recikliranje. Provjerite na internetu gdje je to moguće u vašem gradu. Ako nema besplatnih kolekcija, možda nađete skupljanje otpada. Možete se udružiti ​​sa susjedima i povećati otpad kako biste podijelili trošak.

Odnesite ga u zoološki vrt

Neki zoološki vrtovi skupljaju božićna drvca nakon blagdana kako bi ih postavili u nastambe svojim životinjama koje se vole igrati s istim.

Izradite nešto

Prije nego bacite cijelo drvce dobro prolistajte po internetu da vidite neke projekte za izrađivanje ukrasa. Možda možete grane drvca iskoristiti za neki novi aranžman po kući.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.