NBA liga uvela obavezni tim za mentalno zdravlje igrača

NBA liga je napravila najviše od svih popularnih sportova u Americi kada je u pitanju mentalno zdravlje njenih igrača, a sada ide i korak dalje.

Prema Samu Amicku iz The Athletica, liga priprema smjernice za mentalno zdravlje igrača za predstojeću sezonu.

The Athletic je došao u posjed priopćenja koje sadrži smjernice koje će klubovi morati slijediti u novoj sezoni:

  • Igrači moraju imati na raspolaganju dva stručnjaka za mentalno zdravlje koji imaju licencu za svoje područje i iskustvo u procjeni i liječenju problema mentalnog zdravlja.
  • Odrediti licenciranog psihijatra koji će igračima biti na raspolaganju i koji će im pomoći u rješavanju problema mentalnog zdravlja.
  • Omogućiti pisani plan za hitne slučajeve.
  • Uvesti proceduru za komuniciranje s igračima i osobljem koja će uključivati poštovanje, privatnost i povjerljivost.
  • Prisustvovati sastanku koji će se održati 12. rujna u Chicagu i na kojemu će se o ovim stvarima razgovarati detaljnije.

Ovo su posljednji koraci u dugogodišnjem napredovanju NBA lige. Sve je počelo 2015. kada su igračima i osoblju na raspolaganje stavili psihologe. 2017. su uključili zakladu za mentalno zdravlje koja ih je savjetovala po tim pitanjima, a prošle godine su izdane prve smjernice za mentalno zdravlje igrača.

Ali ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije bilo igrača kao što su Kevin Love i DeMar DeRozan koji su hrabro istupili i javno govorili o ovoj tabu temi, piše Hoopster.hr.

Njihova hrabrost je glavni razlog zbog kojeg NBA liga nastavlja raditi promjene po pitanju ove teme čineći ju jednom od svojih prioriteta. Iznošenje ovih smjernica nam govori da nijedna momčad neće zaostajati te da će svi igrači u ligi imati pristup ovim uslugama kako bi dobili potrebnu pomoć i podršku.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.