Navijački kaos ulicama Glasgowa: Dvojica navijača Osijeka ubodena nožem? – Jabuka.tv

Navijački kaos ulicama Glasgowa: Dvojica navijača Osijeka ubodena nožem?

Nemile scene dogodile su se u Škotskoj u blizi kultnog Ibroxa.

Uzvratna utakmica drugog pretkola Europske lige između Rangersa i Osijekaimala je ružnu uvertiru.

U Glasgowu je oko 19:00 po lokalnom vremenu došlo do žestoke tučnjave između pripadnika Kohorte i navijača domaćeg sastava, koju malobrojni policajci nisu uspjeli spriječiti. Osim šaka, koristile su se i baklje i kamenja i sve drugo što se jednim i drugima našlo pri ruci.

Vijest o tučnjavi ubrzo je postala glavna u škotskim medijima koji prenose kako je u blizini stadiona nekoliko minuta vladao potpuni kaos, prije nego li je policija uspjela normalizirati stanje, stigavši s velikim brojem vozila, policajcima na konjima i – helikopterom.

Kako prenosi slavonski portal Glas Slavonije, dvojica navijača Osijeka zadobila su ubodne rane i nalaze se u bolnici, no izvan su životne opasnosti. Škotska policija dugo je odbijala ponuditi prave informacije o tim kaotičnim scenama jer navode kako se “navijački incidenti obrađuju po posebnoj proceduri”.

Inače, iz Osijeka je u Glasgow doputovalo 100-tinjak pripadnika Kohorte, a nagađa se da ih je još otprilike toliko stiglo iz Irske, gdje je posljednjih godina veliki broj Slavonaca otišao trbuhom za kruhom, prenosi Gol.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.