Navijači odlučili: Atletico Madrid mijenja grb

Još otkako je Atlético Madrid prije šest godina donio i proveo odluku o redizajnu svojeg grba, koji se koristio desetljećima, sve je jače bujalo nezadovoljstvo njegovih navijača.

No, i taj se problem sada riješio, i to na podosta demokratski način, kako to i biva u uređenim klubovima.

Proteklih dana proveden je obvezujući referendum, na kojem su pravo glasa imali svi Atléticovi članovi, njih točno 138.881. Iako je izlaznost bila tek nešto bolja od polovične, točnije njih 77.690 (55 posto), opciju povratka starom grbu izabralo je čak 88 posto članova (68.894) koji su dali glas, piše Telesport.hr.

Vijest je to koju su svi Colchonerosi primili s veseljem, jer ovaj nešto tradicionalniji dizajn grba ipak mnogi od njih vežu uz svoje najranije i najsretnije uspomene, za razliku od ovog modernog. Doduše, oba dizajna su poprilično slična, s crveno-bijelim prugama ispod bijelih zvijezda na plavoj pozadini, uz medvjeda koji poseže za stablom, koji simbol grada Madrida.

Ipak, ima i nešto loših vijesti za Atléticove navijače, povratak starom grbu zakazan je tek za iduće ljeto. Klub, naime, treba još dosta vremena za ovaj kompleksni, masivan i skup proces promjene, što će utjecati i na Nikeov dizajn dresova za sezonu 2024./2025.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Nebi Ja sad o tom Atleticu mi smo siroki i idemo na pobjedu.Dovodimo pojacanja i idemo na pobjedu jeli.Nema na cemu hvala vama

  • Idi bolan ispovidi se mozda ti bude malo lakse ziviti. Tema je atletiko a ne siroki , nemoj misati profesionalnu sa amaterskom ligom.

  • 18:07 Kako je tema atletika kad je tema fudbal.Čovik je dobro kazao a ti nemaš pojma.Po tebi atletika je profesionalna a fudbal amaterski.Široki igra fudbal profesionalno i ide na pobjedu a atletika je nešto drugo to nije fudbal.Jesi sad prokonta e baš si tup i najtuplji na portalu.

  • Objasnio bi ti ali si maksimalno glup da shvatiš , pa se neću zamarat s tobom. Želim ti malo pameti i puno psihičkog zdravlja , imaš veliki nedostatak svega navedenog.

  • Konacna dg Za 7:57,on te izizvracao,izzacidjivao i svi vide da koristi nema.Nikakva centrifuga ti nemoze pomoc,niti bi pomogao vaf u prostoru od 4 kvadrata.Jedino ustanova pod strogim nadzorom i zabranom koristenja sa elektr medijima.Ti si definitivno opsjednuta i poremecena osoba.Dr.B

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.