Navijači iz Ljubuškog oduševili na utakmici Hrvatska – Kosovo

Situacija kakvu još u povijesti samostalne Hrvatske i nastupa naše nogometne reprezentacije nismo imali. Ista se utakmica parcijalno odigrala u dva dana.

No taj rijedak slučaj, u nas i prvi takve vrste, suočio je navijače i s pravilom s kakvim se još nisu imali prilike sučeliti: nemogućnošću kupnje ulaznice za nastavak nečega što je počelo dan ranije.

Umjesto očekivanog treninga, hrvatsku je reprezentaciju u nedjelju dočekao nastavak nedovršenog dvoboja protiv Kosova, a igra li se ili ne, bilo je glavno pitanje među hrvatskim navijačkim pukom.

Nakon što je u nedjelju ujutro nastavak dvoboja dobio zeleno svjetlo, uslijedila je i očekivana mobilizacija pristalica Vatrenih.

Manje od dva sata prije početka dvoboja ispred stadiona u Maksimiru počeli su se u većem broju sakupljati hrvatski fanovi, a među njima je bilo i podosta onih koji u subotu navečer nisu bili na kišnom Maksimiru, međutim FIFA je zabranila prodaju ulaznica za nedjeljni nastavak.

To je, očekivano, izazvalo poprilično razočaranje među hrvatskim navijačima, a prema pouzdanim informacijama i procjenama dijela organizatora, u nedjelju bi bilo prodano sigurno nekoliko tisuća ulaznica.

– Pa kome koristi ta odluka, valjda je u interesu nogometa da stadioni budu popunjeniji, a ne prazniji – moglo se čuti među razočaranim navijačima koji su uzalud jučer dolazili do maksimirskih blagajni.

Na stadion su naime mogli samo navijači koji su ulaznice nabavili prije subotnjeg početka utakmice, a HNS je zbog organizacijsko-sigurnosnih razloga navijače koji su kupili ulaznice za sjevernu tribinu odlučio preseliti na istočnu, dok je navijače s ulaznicom za tribinu Zapad-gore preselio na Zapad-dolje, pritom zatvorivši tribine Sjever i Zapad-gore.

Oni koji su imali ulaznicu, a jučer nisu mogli pohoditi stadion, dobit će povrat novca, o čemu će HNS naknadno izvijestiti.

Ipak, ni odgoda ni iznenadni nastavak nisu smanjili entuzijazam hrvatskih pristalica. Svi su pozdravljali odluku o igranju u nedjelju i iskazivali optimizam glede konačnog rezultata…

Skopje može, a Zagreb ne

– Nije važno gdje i kad hrvatska reprezentacija igra, mi smo uvijek tu – istaknuli su pristalice Vatrenih iz Ljubuškog koji su ispred stadiona u Maksimira razvili veliku hrvatsku zastavu.

Slično su razmišljali i navijači iz Zagreba, dok je tema infrakstukture stadiona u Maksimiru bila trn u oku kockastih fanova.

– Reprezentacija Hrvatske naš je ponos, pa je krajnje vrijeme da se hrvatska država pozabavi pitanjem nacionalnog stadiona. Ako Makedonija može imati stadion na kojem se igra dvoboj Europskog superkupa, onda je red i krajnje vrijeme da sličan stadion ima i Hrvatska – sukus je razmišljanja hrvatskih navijača jučer na Maksimiru.

Reprezentacija Kosova također je imala podršku svojih pristalica koji su na južnoj tribini istaknuli transparent zahvale FIFA-i. S obzirom na okolnosti Modrić i društvo imali su, kao i puno puta dosad, respektabilnu navijačku podršku.

(Sportske novosti)

8 komentara

  • Po čemu to su sad ovi iz Ljubuškog oduševili osim što su bili na utakmici??? Pa od Širokog je zastava skoro svaku utakmicu na tribinama ima 15 godina pa šta sad.

  • Ovi momci iz Ljubuskog idu nasve tekme Dinama i repke iz Širokog puno ide i starijih i mlađi domoljuba ,ovi tzv .torcida ŠB uvezani sa svojom orjunaškom braćom mrze Hrvatsku ,ćaća mater retarde nisu naučili di i kome pripadaju ,balavci izgubljeni preispitajte se.

  • Anonimno poklopi se ušima,kakva orjuna,neznaš ni što znači…Jaki su mi ovi tvoji Uvijek Vjerni šminkeri i selfi navijači,koje sponzoriraju Mamići i slični kvazi domoljubi…Najveća sramota će bit ako se ovi manekeni tv servisera kojim čudom plasiraju na prvenstvo u Rusiji,jer će Rusi uzet i popalit stotine hrvatskih zastava ovakvim šminkerima i selfi navijačima iz Uvijek Vjerni..I o kojoj ti mržnji pričaš debilu,jedno je volit Hrvatsku,drugo je ne podržavat privatnu reprezentaciju koju vode profiteri i mafijaški krugovi..

Komentiraj: