Navijači Hajduka pušteni iz zatvora u Srbiji – Jabuka.tv

Navijači Hajduka pušteni iz zatvora u Srbiji

Iz zatvora u Padinskoj skeli (Srbija) u subotu je pušteno 13 pripadnika navijačke grupe “Torcida” iz Splita, pošto su odslužili kaznu od 15 dana zatvora zbog divljanja na benzinskoj crpki u Vrčinu početkom kolovoza, prilikom putovanja na utakmicu splitskog Hajduka u Bugarsku.

Oni su odmah deportirani za Hrvatsku jer im je presudom Prekršajnog suda izrečena i mjera udaljenja stranaca s teritorija Republike Srbije od godinu dana, saznaje Tanjug.

Ovi hrvatski navijači su odmah po izricanju presude Prekršajnog suda bili upućeni na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj skeli, jer žalbe nisu odlagale izvršenje presude. Osuđeni su u skraćenom postupku za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”.

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u ovom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su kazneno.

Oni su se prošlog tjedna nagodili s Drugim osnovnim tužiteljstvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj crpki u Vrčinu prošlog tjedna, za uvjetne kazne od šest mjeseci zatvora s rokom provjere od dvije godine i protjerivanje iz Srbije od dvije godine. Odmah potom, oni su protjerani iz zemlje, dio njih 8. kolovoza, a drugi dio dan kasnije.

Navijači iz Hrvatske uhićeni su 3. kolovoza prilikom povratka iz Bugarske, jer su dva dana prije toga “napravili kaos na benzinskoj crpki, pisanjem ustaških grafita, krađom namirnica iz trgovine i nepristojnim i bezobzirnim ponašanjem”, prenose Nezavisne novine.

(www.jabuka.tv)

 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.