NATO odobrio dodatne snage za Kosovo

NATO je priopćio u petak da je “odobrio dodatne snage za rješavanje trenutne situacije” na Kosovu, ali nije odmah precizirao broj niti je rekao iz kojih zemalja.

Sukob između policije i naoružanih Srba skrivenih u samostanu pretvorila je mirno selo na sjevernom Kosovu u ratnu zonu prošlog vikenda.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani optužila je Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića da su odgovorni za napad naoružanog odreda na kosovsku policiju na sjeveru zemlje prošloga vikenda, istaknuvši u intervjuu za Reuters u četvrtak da je Kosovo “napadnuto”.

Tridesetak teško naoružanih Srba napalo je kosovsku policiju u selu Banjska u nedjelju, nakon čega su se zabarikadirali u manastiru Srpske pravoslavne crkve.

U borbama su poginula tri srpska napadača i jedan kosovski policajac.

Do sada su tri osobe optužene zbog sudjelovanja u napadu.

Policija je u nedjelju izložila oružje i streljivo zaplijenjeno od napadača, uključujući jurišne puške bivše jugoslavenske vojske, mitraljeze, snajpere, minobacače, protutenkovske raketne bacače, ručne granate, nagazne mine i dronove.

Kosovski premijer Albin Kurti rekao je da je policija pronašla oružje vrijedno pet milijuna eura, “dovoljno za stotine boraca”.

Kosovo, koje je proglasilo neovisnost od Srbije 2008. nakon gerilske pobune i intervencije NATO-a 1999., optužuje Srbiju za naoružavanje i potporu srpskim borcima.

Srbija, koja nije priznala neovisnost svoje bivše pokrajine, okrivljuje Kosovo za poticanje nasilja zlostavljanjem etničkih Srba, priopćila je Hina.

NATO šalje dodatnih 700 vojnika na Kosovo

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Zašto ne možemo komentirati žalbu tužiteljsta za Buntića ?
    Evo pitam zašto bi čovik bio u zatvoru? Nakon toliko dana piskaranja o tom jučer sam posluša namještaljku u kojoj nju čovik tjera iz stana, a ona priča kako je jedva pobjegla

  • Kuti porazi Vucica sa tristo specijalaca. Stoce im NATO. Zar Vucica vise itko dozivljava. Poslao ljude, mladice u smrt i on se krvelji i izvodi performanse na javnoj TV pred kamerama. Neka Vucic i Vulin sa svojom djecom sinovima krenu na Kosovo. Srpski narod da je pametan uzeo bi motke i luđake natjerao sa vlasti. Za koga su oni mladici ginuli za Vulina, Vucica dabi oni mogli izbore dobiti na temu Srpskog Kosova i brige o Kosovu.

  • Istina sto ste napisali,,naj vece dvi budale za srpski narod su Vučic i Vulin obmanjuju narod vode ga u propast,..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.