FOTO: Natjecanje ekipa prve pomoći

Danas 25.04.2012. godine u prostorijama Osnovne škole Kočerin održano je Općinsko natjecanje ekipa prve pomoći. Natjecale su se ekipe Prve osnovne škole Široki Brijeg, Druge osnovne škole Široki Brijeg, Osnovne škole Biograci i ekipa domaćina Osnovne škole Kočerin.

Također su se natjecale i dvije srednje škole Gimnazija fra Dominika Mandića i Srednja strukovna škola Široki Brijeg.
Cijelo natjecanje proteklo je u znanju i spremnosti ekipa da pomognu unesrećenim ili naglo oboljelim osobama i kada ozljede ne bi bile samo našminkane.

Povreda na školskom odmoru, nezgoda tijekom branja kuka, tučnjava u kafiću, povreda u kućnoj svađi samo su neke od brojnih zadaća koje je trebalo rješavati ukupno 36 pripadnika iz 6 natjecateljskih ekipa prve pomoći.

Njihov je rad pratilo i ocjenjivalo 7 sudaca liječnika i medicinskog osoblja Doma zdravlja Široki Brijeg koji su na kraju zajedno s bodovnom komisijom zbrojili rezultate.

Od srednjih škola boljom je proglašena ekipa Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg koja je samo za jedan bod pobijedila Srednju strukovnu školu Široki Brijeg. To samo po sebi govori koliko su ekipe bile izjednačene i do samog kraja se nije znalo tko je pobijedio.

Od osnovnih škola najboljom je proglašena ekipa Osnovne škole Kočerin, drugoplasirana je ekipa Druge osnovne škole Široki Brijeg, a treće i četvrto mjesto dijele ekipe Osnovne škole Biograci i Prve osnovne škole Široki Brijeg.

Svim ekipama zaslužena priznanja uručio je predsjednik Crvenog križa Široki Brijeg gospodin Srećko Slišković.

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

Natjecanje je započelo pozdravnim govorom ravnatelja škole domaćina g. Željka Sliškovića, mimohodom ekipa uz himnu Hrvatskog crvenog križa „Neka cijeli ovaj svijet“, a službeno ga je otvorio predsjednik Crvenog križa Široki Brijeg gospodin Srećko Slišković.
Uz odlično pokazane rezultate u radu natjecateljskih ekipa, posebna vrijednost ovog događaja leži u činjenici da je u pripremi i provedbi natjecanja sudjelovalo čak preko 80 članova i volontera Crvenog križa Široki Brijeg (natjecatelji, glumci, šminkeri, mentori, ravnatelji, pedagozi, suci, članovi komisije i drugo tehničko osoblje).

Veliko hvala i sve pohvale domaćinu Osnovnoj školi Kočerin, također sucima u poligonima liječnicima i medicinskom osoblju Doma zdravlja Široki Brijeg, bodovnoj komisiji profesorima Slavenu Ljubiću, Ivi Sesar i Lidiji Ćavar.
A posebno se zahvaljujemo svim našim školama, ekipama i njihovim mentorima, kao glumcima i šminkerima koji su savršeno obavili svoj zadatak.

Mladi članovi Crvenog križa na ovom natjecanju pokazali su i provjerili znanja iz prve pomoći, a cilj je motivirati još i više mladih na humanitarno djelovanje što je posebno važno s aspekta razvoja pozitivnog pristupa potrebi pružanja prve pomoći, ali i volontiranja u cjelini.

Book private accommodation in apartments in Croatia. We recommend: Peninsula Peljesac, Peljesac apartments, Island Mljet, Mljet apartments, Island Korcula, Korcula apartments, Elaphiti Islands, Islands Elaphiti apartments

(Crveni križ Široki Brijeg (Karmela Skoko) | www.jabuka.tv)

15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.