Nastavljaju se prepucavanja na relaciji Sindikat – ministrica Lončar!

Dugo očekivani sastanak predstavnika Vlade Zapadnohercegovačke županije i predstavnika Sindikata zaposlenih u osnovnim školama ove županije održan je proteklih dana, a prema riječima Vesne Ćorluka, predsjednice Neovisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama, sindikati nisu zadovoljni, jer do sada nisu uspjeli dokazati niti jednu činjenicu koju su predstavnici Vlade na tom sastanku iznijeli.

“Ministrica Helena Lončar je na tom sastanku rekla da su one probleme koje smo mi navodili u vezi s neuplaćivanjem staža, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja riješili, međutim, na sastanku predsjedništva sindikata su dobili informaciju da se stvari po tom pitanju nisu riješile”, kazala je Ćorluka, dodajući kako to nije jedini problem koji može navesti.

prosvjed_siroki_3

Prosvjed prosvjetnih djelatnika ispred zgrade Vlade ŽZH u Širokom Brijegu, 14. lipnja 2013.

Na sastanku im je dana informacija da je isplaćena porodiljna naknada za sedmi mjesec, međutim, Ćorluka ističe kako iz razgovora sa ženama još nisu našli nijednu kojoj je naknada uplaćena.

Što se tiče drugih potraživanja, Ćorluka objašnjava kako Vlada sve veže za Federaciju BiH, a među takvim potraživanjima je zaostali topli obrok i putarina za jedan mjesec, dio regresa iz 2012. i 2013., jubilarne nagrade i još štošta.

Jučer smo na ove izjave pokušali dobiti komentar i od resorne ministrice Helene Lončar, no u tome nismo uspjeli, ali u nedavnoj izjavi za medije ministrica Lončar je istaknula kako su doprinosi za prosvjetne djelatnike koji su prošle, odnosno ove godine otišli u mirovinu, u cijelosti uplaćeni, a tek u nekoliko slučajeva postoji određena tehnička poteškoća oko usklađivanja poreznih kartica s Ministarstvom financija. Prema njezinoj izjavi, nitko od djelatnika zakonski nije oštećen u svojim pravima.

(Dnevni list | Jabuka.tv)
Nema komentara

  • Zlo, nemororalno i naopako. Zna li netko gdje su novci koji su oteti profesorima. Svakom proferu se mjesečno KRADE minimum 100 KM od plaće. Nema, popapala maca MIJAUUU.

  • Ministrice platite profesore koji nam odgajaju i uče djecu barem kao sebe i zamjenika …a režite besporebna vozanja,.telofone,bespotrebne putarine,fešte i domjenke. 50 posto profesora putuje a ne date im posao u njihovu mjestu stanovanja pa raspisujete natječaj(formalnosti radi) primate ko je podoban a Pravilnik ste ukinuli a znate li da Pravilnik kakav je god vrijedi dok se ne donese novi,ili znate li da ima Zakon o radu ,ne nego vam inspekcija podučava ravnatelje sa učiteljskom školom kako zaobići Zakon i mlade školovane ljude.A drugih 50 posto prima putarinu jer si lijewpi i podobni kako bi imaliu malo veću plaću a nepotizmom se zaposlili 100 metara ili kilometar od kuće.Pa zar svak vidi a vi ne.Ni kredu niste osigurali našoj djeci već pišu komadićem mokre spužve.Žalost šta se dočekalo,jadna djeca i profesori.

  • Ništa čudno kad ima ravnateljica škole u Drinovcima koja je bila najprije u toj školi čistačica pa je na poznati način došla do diplome učiteljice no pošto joj se neda da završit za profesora razredne nastave iminovali su je ravnateljicom te sada radi omo što joj narede Nikica Tomas i Nada Đerek…

  • Kad će ministrica u Sarajevo na funkciju ,nećemo je se drukčije rješit .Nezasitnost je glad najveća . Smrt nas na koncu sve čeka .A tad kud će ko ….??? raj ?? PAKAO ..??

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.