Nastavak demografskih mjera u Imotskom: Nepovratna pomoć do 45.000 kuna za izgradnju kuća

Gradska uprava Imotskog objavila je u petak poziv za podnošenje prijave za dodjelu nepovratnog novca do 45.000 kuna mladim obiteljima za izgradnju i obnovu kuća na području grada kao demografsku mjeru kako bih se pridonijelo njihovu ostanku i povećanju stanovništva.

Ove smo godine iz gradskog proračuna osigurali milijun kuna kao bespovratnu pomoć mladim obiteljima u izgradnji i obnovi kuća radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva u Imotskom, rekao je gradonačelnik Ivan Budalić.

Kako se navodi u pozivu, mlade obitelji s četvero i više djece moći će za izgradnju ili adaptaciju kuće nepovratno dobiti 45.000 kuna, a obitelji s troje djece 40.000 kuna.

Mlade obitelji s dvoje djece moći će dobiti 30.000 kuna, s jednim djetetom 25.000 kuna, a obitelji bez djece moći će računati na 20.000 kuna. Kako je objašnjeno, za svako dijete s teškoćama u razvoju moći će dobiti dodatnih 5.000 kuna.

Budalić je rekao da će te demografske mjere imati pozitivan učinak u Imotskom jer demografske mjere koje se već provode u tom gradu daju pozitivne rezultate.

Istaknuo je kako se u Imotskom povećava broj trudnica otkako se u tom gradu provodi demografska mjera da se za svako treće i iduće novorođeno dijete iz gradskog proračuna daje nepovratna financijska pomoć od 50.000 kuna, za svako drugo rođeno dijete 20.000 kuna, a za prvo 10.000 kuna.

Dodao je da su za svako treće rođeno dijete roditelji u Imotskom oslobođeni polovice plaćanja troškova u vrtićima.

(Hina)


13 komentara

  • A kod nas toliko daju da se iselimo, da bi rodbina i neradnici lakše upadali na državne jasle…žalosno je da pijanice, narkomani…imaju poslove u pošti, elektru…, niti imaju obitelj, djecu, ujutro se prijave na posao i odu sa njega ostatak radnog dana provedu ločući po birtijama i ismijavajući nas koji imamo obitelji, završene fakultete, radnike…što je žalosno protiv takvih se ne smije govoriti jer oni su nečiji špijuni i vjerni glasači, bojim se da jedini poticaj koji naš grad daje je da takve maloumnike, neradnike, pijanice, dangube i samce smjeste u državnu ustanovu i da im osiguraju život na račun tuđih leđa

  • Pitanje je tko će tim uhljebima za 20 ili 30 godina zarađivati za plaću kad se svi isele ?
    To njih ne zaima ali jednog dana doći će sve to na naplatu !!!

  • Pa djeca imaju neki dječiji nadoplatak odnedavno kažu u iznosu 10-15 KM i to tko ima sasvim niska primanja. Pa to je žaloisno i treba kao Imotski ali i neki drugi gradovi u Hrvatskoj pomoći mladim roditeljima.
    A i Hrvatskoj bi najbolje bilo svoj novac koji šalje u Bih da kao potporu djeci i roditeljima izravno.

  • -Sve je bolje osim imati obitelj-tako je to.jer posao dobivaju podobni.danas je.cini mi se.najveci grijeh imati obitelj.djecu.i normalno zivit.jer sve drugo bolje prolazi.ja koliko vidim danad si najgori covjek ako imas obitelj i normalno zivis.i dosta ih je ljubomorno.A ovaj poticaj.ko i svaki.dobit ce vise oni koji nezasluzuju nego onaj tko je bas zasluzio…

  • Ma kakvo povećanje djece poradi ovih mjera ! Pa povećanje je poradi povećanja broja prijavljeni trudnica iz Hercegovine upravo zbog navedene financijske pomoći

  • Anonimno u 14.58::: tribalo binti zabranit ici u kupovinu u Prodex u Tomislavgradu i gorivo tocit! Imate lidl i vas Tanksstelle!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.