Nastavak bojkota nastave u posuškoj Gimnaziji

Ni nakon sastanka održanog u ponedjeljak ministrice obrazovanja ZHŽ-a Ružice Mikulić s učenicima i profesorima posuške Gimnazije fra Grge Martića nije postignut dogovor oko prekida bojkota nastave od strane gimnazijalaca koji su se usprotivili odluci da šest učenika prvog razreda, nakon što su izgubili godinu, ipak upišu drugi razred.

Poništavanjem negativnih ocjena bavili su se resorno ministarstvo i inspekcija, profesori su odbili po njoj postupiti, a priča je dobila i sudski epilog, javlja Radio Široki Brijeg.

Ministarstvo će razmotriti sljedeće korake u rješavanju ovog problema, kazala je za naš radio ministrica Ružica Mikulić.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

  • Ma da HDZ je kriv… Kriva je stranka što su neki profesori imali obraza pustiti nekoga zbog toga čiji je a oboriti druge?! Baš logično… Da su pustili i ove ne bi se nitko bunio.

 • Kaki je održan sastamak, kad ga je ministrica napustila, niti je znala i htjela odgovorit ni na jedno pitanje koje joj se postavilo…
  Došla samo da se opravda…
  Nitko nije kriv niti ministrica, niti inspektorica, niti sud. Ovako ispada da su samo krivi oni što uče i traže svoja prava.?
  A kad njihove ocjene nisu po pravilniku, onda nisu ni u cijeloj školi, pa nek se svima uruče veće ocjene ili zašto taj sud nije prije donio odluku, pa da ta gospoda odgovara na popravnom pred komisijom…

 • Kako je održan sastamak, kad ga je ministrica napustila, niti je znala i htjela odgovorit ni na jedno pitanje koje joj se postavilo…
  Došla samo da se opravda…
  Nitko nije kriv niti ministrica, niti inspektorica, niti sud. Ovako ispada da su samo krivi oni što uče i traže svoja prava.?
  A kad njihove ocjene nisu po pravilniku, onda nisu ni u cijeloj školi, pa nek se svima uruče veće ocjene ili zašto taj sud nije prije donio odluku, pa da ta gospoda odgovara na popravnom pred komisijom…

 • Svake godine bude u svakoj skoli tako i samo ove drama…ko je tu lud???ovo je privatni rat nekih protiv ministrice ,inspektorice i tog tajkuna posuskog.Vidi ko nikad to nije vidio.

 • Isto se prošle godine dogodilo u Širokobriješkoj Gimnaziji samo što nitko nije imao dovoljno velike testise da reagira. Posušanima skidam kapu jer se bore za pravednu stvar i ono što bi istinski kršćanski moral trebao biti. Tko nije za gimnazije neka ne ide u nju, postoje i druge škole. Gimnazija je elitna škola i na području naše općine (pišem to jer nismo fuckin grad) ne bi trebalo upisivati više od četiri razreda godišnje. To je realno stanje. Ljudi koji su navikli sve dobiti otimačinom sad bi otimali i znanje. Hebi ga, znanje nije materijalna stvar i ne može se nekome oteti.

 • Nakon “slucaja Soldo” jos jedan dokaz koliko smo jadni, korumpirani, okrenuti sami sebi, s glavama duboko u pijesku. Umjesto da svi roditelji i profesori podrže posušku mladež da ustraju u rasčišćavanju ovoga skandala ostavljeni su na milost i nemilost lokalnim propalitetima bilo oni tajkuni ili ne. Je li to poruka koju želimo stvarno poslati svojoj djeci?! Ako ovo prođe nekažnjeno koji to sutra profesor može tražiti znanje od bilo kojeg učenika? Zašto bi ostali učenici se uopće trudili učiti da bi dobili dobru ocjenu. Želimo li im sugerirati da su prevara, potkupljivanje, nerad, zločestoća način na koji trebaju postupati u budućnosti? Nije ni čudo što mladost odlazi.
  SRAMOTA

 • U moje vrijeme se veselilo kad se netko provuce u skoli , a sad bojkot nastave.Dragi krscani ….ko fol podrska profesorima , a oni jadni dolaze na posao i morat ce subotom ic.Ajde malo svak sebe preispitat i svak radit svoj posao da valja.

 • Dragi moji jadno je raditi u školama u kojima su ravnatelji samo figure, koje nemaju pravo glasa ,veće ovlasti imaju figure u šahu već oni.Sve što imamo je ploča i kreda.

Komentiraj: