Nasljednik Mondea hibrid je SUV-a i karavana s ekranom u interijeru širokim čak 1,1 metar

Nakon višemjesečnih glasina, Ford Evos predstavljen je na Auto Šangaju. To je obiteljski automobil koji spaja segmente, a stvoren je kao spoj između karavana i SUV-a.

Prema dostupnim podacima i fotografijama riječ je o atraktivnom vozilu s pet vrata i prednjom maskom koja podsjeća na još jedan model usmjeren na Kinu, nedavno lansirani SUV Equator.

Unutrašnjost je veliko odstupanje od trenutnih Fordovog dizajna usvajanjem ultraširokog zaslona u rasponu od čak 1,1 metra. Potpuno digitalna instrumentalna tabla sada ima uobičajenu veličinu od 12,3 inča, a pridružuje joj se zaslon osjetljiv na dodir u 4K razlučivosti, čija je veličina nevjerojatnih 27 inča.

Smješteni su u istom masivnom komadu stakla širokom gotovo jednako kao i nadzorna ploča. Informacijsko-zabavni softver radi na Fordovom lokaliziranom SYNC + 2.0 s Baiduovom AI tehnologijom i onim što tvrtka naziva virtualnim osobnim asistentom, piše HAK Revija.

Pojedinosti o dostupnosti izvan Kine su rijetke, premda je sigurno da će Ford Evos nastaviti zamjenjivati Mondeo u Europi i Fusion u Sjevernoj Americi. Tehničke specifikacije i dalje su tajne, ali očekuje se da će se vozilo prodavati globalno s hibridnim pogonskim sklopom.

Ford Evos leži na 19-inčnim kotačima i ima dvobojnu karoseriju s pretežno bijelom završnom obradom u kombinaciji s crnim krovom. Čim Ford objavi više podataka i fotografija, jer još nismo vidjeli stražnji dizajn vozila, obavijestit ćemo vas s detaljima o podvozju i pogonskom sustavu.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.