Naša stranka traži da se omogući nošenje hidžaba u OS BiH

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u državnom parlamentu BiH, podnijela je inicijativu kojom traži da se omogući nošenje hidžaba u Oružanim snagama BiH.

U potpunosti podržavam vojnikinju Emelu Mujanović u njenoj kritici zabrane nošenja hidžaba u Oružanim snagama BiH.

Pravo na slobodu vjeroispovijesti je jedno od osnovnih ljudskih prava i mora biti ispoštovano. Pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da je svima u Oružanim snagama BiH u potpunosti dozvoljen život u skladu s njihovim vjerskim uvjerenjima, navela je Ćudić.

Na putu smo da izgubimo i posljednje vojnikinje s hidžabom te da ugušimo entuzijazam svih djevojaka koje nose hidžab a imaju ambiciju da se priključe Oružanim snagama. To ne smijemo dopustiti, kazala je Ćudić te pozvala Ministarstvo da izmijeni Pravilnik o uniformama u Oružanim snagama BiH te vjernicama, muslimankama, omogući nošenje hidžaba.

Veliki nedostatak vojnog osoblja u Oružanim snagama BiH

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Uvedite serijat. Naša Stranka i SBIH sa Efendicem idu desnije i radikalnije od DF. Uvedite da svaki pripadnik OŠ- ga BiH mora biti osujećene. Boze moj sa kim moras graditi suzivot, praviti dogovore i Drzavu. To ne ide nikako. Njoma su idoli Isilovci, Iranci itd. A puna usta EU i Natoa.. Je li pripadnici NATO snaga nose hidžab.

  • Jok nemože , more se zamuntati kad pođe činiti samoubilački napad ali pliz u izraelu ili drugdje ne u biH. Kad to odlučiš povedi i ovu iz naše stranke koja ti daje podršku i nek vas obe šejtan odnese

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.