Napretkov svečani božićni koncert upriličen u Širokom Brijegu

Napretkov svečani božićni koncert upriličen je u petak, 29. prosinca u 19 sati u Širokom Brijegu, u prekrasnom ambijentu Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg.

Tradicionalno već treću godinu u nizu, koncert je u organizaciji HKD Napredak-Podružnice Široki Brijeg, a ove godine u suradnji s Franjevačkim muzejem i galerijom Široki Brijeg.

Na koncertu je nastupio Napretkov klavirski trio Scherzo kojeg čine prof. Ante Slišković – violina, te prof. Silvia Vukojević – glasovir i prof. Nejla Komar, violončelo.

Trio Scherzo osnovan je koncem prošle godine i već je zapažen u svom radu među publikom.

Posjetitelji su mogli uživati u izvrsnoj izvedbi tria Scherzo koji su izveli skladbe svjetskih poznatih autora te su tako razgalili duše u ovom božićno-novogodišnjem razdoblju.

Voditelj tria Ante Slišković zahvalio se publici na dolasku i predsjednici Podružnice što je prepoznala i podržala rad tria Scherzo.

Predsjednica širokobriješke Podružnice dr.art. Marijana Pažin-Ivešić nazočne je pozdravila i ukazala na to kako je Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Podružnice Široki Brijeg organizator značajnih kulturnih i umjetničkih manifestacija u Širokom Brijegu i šire.

Podružnica HKD Napredak Široki Brijeg mlada je podružnica koja je već ostvarila zapažene aktivnosti i rezultate. Među takvima jeste i Napretkov svečani božićni koncert koji naša Podružnica organizira već treću godinu za redom, od našega osnutka 2021. godine. te imamo u cilju njegov daljnji kontinuitet, čineći ovaj koncert bogatstvom adventskog razdoblja širenja mira i ljubavi među sugrađanima, kazala je Pažin-Ivešić .

Posebno je istaknula promicanje i isticanje izvrsnosti i originalnosti kako pojedinca tako i društva i zajednice. Na koncu se zahvalila svima koji su bili potpora radu Napretka u Širokom Brijegu: Središnjoj upravi Napretka, Gradu Širokom Brijegu, Županiji i svim ljudima dobre volje koji su prepoznali aktivnosti Podružnice.

Pokrovitelj koncerta su bili Grad Široki Brijeg i Suton print Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.