Napravite prah od korice naranče koji sadrži dvostruko više vitamina C – Jabuka.tv

Napravite prah od korice naranče koji sadrži dvostruko više vitamina C

Vitamin C neophodan je našem organizmu. Taj koristan vitamin možemo pronaći u prirodi, a kako bi naše tijelo opskrbili vitaminom C, dovoljno je jesti puno voća i povrća. Vitamin C važan je saveznik u borbi protiv raznih bolesti, prehlada i raznih infekcija. Također, ima važnu ulogu u regeneraciji tkiva i borbi protiv slobodnih radikala.

Kora naranče sadrži razne nutrijente i visoke doze vitamina C. Sadrži salvestrol Q40 i limonelu, koji su u ranoj fazi efektivni u borbi protiv raka dojke i debeloga crijeva. Kako bi iskoristili najbolje od toga voća, sve što vam treba su domaće i neprskane naranče.

Priprema domaćega pripravka od korice naranče jedinstvena je jer na taj način tijelo može 100 posto učinkovito iskoristiti vitamin C. Naime, upravo se u korici naranče krije najveća koncentracija toga vitamina. Za pripremu vam treba nekoliko naranči, ali iznimno je važno da budu domaće neprskane naranče.

Nakon što ste pojeli plod, u pećnici osušite korice. Zatim ih sameljite u mlincu za kavu ili blenderu. Prah koji ste dobili spremite u staklenku i potom dobro zatvorite. Jedna žlica toga praha sadrži dvostruko više vitamina C nego samo ”meso” ploda. Možete konzumirati žlicu toga praha svaki dan.

Ujedno ga možete pomiješati s jogurtom ili ubaciti u vaš jutarnji smoothie ili ga jednostavno ubaciti u čašu vode. Odlična je ”pomoć” i u pripremi raznih slastica. S prahom možete aromatizirati vaš kolač i tako omiljenu slasticu učiniti još boljom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.