Naplata RTV pristojbe putem računa za električnu energiju najfunkcionalnije rješenje

Sindikalna organizacija BHRT-a i Udruženje BH novinari organizirali su u Sarajevu projekciju dokumentarnog filma “Izgubljeni signal demokracije” o Javnom RTV servisu u Grčkoj koji je zatvoren prije dvije godine odlukom tadašnje Vlade, a kao uvod u debatu o budućnosti BHRT-a.

Predsjednik Sindikalne organizacije BHRT-a Željko Bajić rekao je da se u jednom ne mogu usporediti s Javnim RTV servisom u Grčkoj, a to je da su oni bili u dobroj financijskoj situaciji prije ukidanja.

Dodao je da žele pokazati bh. javnosti i medijima da je moguće ukinuti javni RTV servis, iako neki europski standardi tvrde suprotno, te da su današnja projekcija filma i debata organizirani kako se to ne bi dogodilo BHRT-u.

Bajić je rekao da će, zajedno s rukovodstvom, raditi na rješavanju problema naplate RTV pretplate, ali da o tome ipak odlučuje Parlamentarna skupština BiH zbog čega bi trebalo formirati ad-hoc komisiju za rješavanje tog pitanja.

Po njegovim riječima, najbolje rješenje bi bilo striktno poštivanje Zakona o Javnom RTV servisu, a po pitanju finaciranja postoji mogućnost naplate RTV pristojbe putem računa za električnu energiju.

Generalna tajnica Udruženja BH novinari Borka Rudić rekla je da će održati slične debate s kolegama s Federalne TV i RTRS-a, kao i s bh. parlamentarcima jer do kraja godine ima dovoljno vremena da u Parlamentarnu skupštinu BiH bude upućen prijedlog funkcionalnog rješenja naplate RTV pristojbe.

I ona je mišljenja da bi naplata RTV pristojbe putem računa za električnu energiju bilo najfunkcionalnije rješenje, iako postoji još nekoliko prijedloga.

(Fena)


10 komentara

  • E volio bi da vidim ko to ima prdu pa da mi naplati nesto sto ne koristim,a to je Bosanska Muslimanska i Srpska televizija.Hrvatskoj odmah potpisujem da cu placati ako treba.

  • Narod se treba odmah buniti da nas vise ne prave mazlunima. Neka prave svoje racune posebno i uredno dostavljaju . Nigdje u svijetu nema da ti dvije usluge naplacuju preko istog racuna. I na kraju : Zasto placati ono sto nije nase ni 1%.

  • evo npr kako u LJUBUŠKOM POTPISUJU PETICIJE TAKO I MI TREBAMO za TV PRETPLATU COMING TAKSA NA FIRMU ISTO NA CIJENU VODE JER OVAKO NAS LEGALNO ZAKONSKI PLJAČKAJU JER SU TE ODLUKE PROVELI KROZ ZAKON A TKO ME PLJAČKA MENI JE SVJEDNO DALI FEDERALNI PARTNERISRBI ILI MOJI DRAGT HRVATI A ONI SU VELIKI HRVATI ONOLIKO KOLIKO TE OPLJAČKAJU ČAST IZUZECIMA

  • ljudi-do kada.pretplata za fixni telefo 13KM.Potrošnja 8 KM.Račun 32 KM.Dokle.Mirovina 312 KM.
    Isključit ću struju(frižider mi je i tako prazan)- isključit telefon-vratit se u brdo.Kupit sviću.Leć sa suncem,ustat sa suncem.GULIKOŽE-koga ćete gulit onda.

  • Evo zasjeda Vlada FBiH i donosi sve odluke, a zanimljivo na sjednici nema ministara iz adezea (ne mogu reći iz hrvatskoga naroda jer bih onda uvrijedio hrvatski narod). Tako se donose odluke o plaćanje rtv takse putem računa za elektro energiju, donose se odluke da će Reuf Bajrovič, Emir Suljagić i Željko Komšić postavljati nadzorne odbore i uprave u javnim poduzećima HT Eronet, Elektroprivredi HZHB i Alumijiu dd Mostar. Pa (ne mogu reći moj, jer moj nije) Čoviću, dragi druže Gago kako ti ga samo smetnuše Bajro&Co, a ti sa njima u bratsku koaliciju. Koliko će ta koalicija sada da košta naivni hrvatski narod kome si ti na izborima jamio povjerenje. Ili je to sa stanovišta hrvatskoga naroda bolje jer će ova tvoja koalicijska družina, koja te voda žedna preko vode, bolje sačuvati i kapital i radna mjesta nego što bi to možda ti uradio sa svojim adezenjarskim kadrovima preko kojih bi izvlačio novac iz tih tvrtki i uhljebljivao sva podobna adezenjarska govna. Ovako će oni što iz straha jer će biti stalno pod nadzorom, što iz stvaranje rejtinga za naredne izbore, sačuvati te tvrtke od vašega lešinarenja. Hrvatskome narodu je u biti svejedno da li ga pljačka podobna adezenjarska marva ili ga pljačka Komšić/Suljagić/Bajrović&Co “kadrovi”. Hrvatski narod, na koji se ti druže Gago tako rado pozivaš, će svakako biti sretniji kada nestane i jednih i drugih lešinara i kada konačno oni koji su branili i odbranili ovu zemlju, preuzmu sami odgovornost za vlastitu sudbinu. Ako su imali hrabrosti od 1991-1996. onda će valjda smoći hrabrosti i reći povijesno NE drugu Gagi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.