Napad na Siriju: Putina se ne vrijeđa bez posljedica

Prije smišljeni scenarij se provodi. Opet, prijeti nam se. Upozoravali smo da takve akcije neće ostati bez posljedica, poručio je ruski veleposlanik Anatolij Antonov putem Twittera.

Uvrijediti predsjednika Rusije neprihvatljivo je i nedopušteno. SAD – vlasnik najvećega arsenala kemijskoga oružja – nema moralno pravo kriviti druge zemlje, dodao je.

Američke, britanske i francuske snage pogodile su Siriju zračnim napadima rano u subotu prema sirijskom vremenu, kao odgovor na napad kemijskim oružjem u sirijskom gradu Dumi, u kojemu su prošli tjedan ubijene desetine ljudi.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je da je akcija izvedena, a britanska premijerka Theresa May i francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavili su da su se Velika Britanija i Francuska pridružile napadu.

SAD ispalio 30-ak raketa, Sirijci “izdržali” napad zahvaljujući upozorenju Rusa

Sjedinjene Američke Države i njezini saveznici napali su Siriju baš kada je ta zemlja imala priliku za mirnu budućnost, izjavila je u subotu službena predstavnica ruskoga ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na svojoj Facebook stranici, a prenosi agencija TASS.

Iza svega stoje oni koji pretendiraju na moralno vodstvo u svijetu i koji pokazuju svoju isključivost, rekla je Zaharova.

Treba biti stvarno isključiv kako bi se, u trenutku kad je Sirija dobila priliku za mirnu budućnost, pucalo na njezin glavni grad, dodala je.

Smatra da su za napad na Siriju odgovorni i zapadni mediji.

Bijela kuća objavila je da se uvjerenost u kemijski napad Damaska zasniva na medijskim izvješćima, izvješćima o simptomima, videozapisima i fotografijama, kao i na vjerodostojnim informacijama, rekla je Zakharova.

Nakon ove izjave, američki i drugi zapadni mediji trebali bi shvatiti svoju odgovornost za ono što se dogodilo, rekla je.

Podsjećajući da je povod noćašnjem napadu incident 7. travnja u sirijskom gradu Dumi, gdje je, kako kaže, “prema nekim izjavama korišteno kemijsko oružje”, Zaharova navodi da su takve informacije razašiljale “brojne nevladine organizacije, uključujući bijele kacige”.

(Hina)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.