Nakon Zakarića u Sarajevu ukrali automobil i Ivanu Crnovu!

Posljednjih godina prvotimci FK Željezničar su žrtve opasnih kriminalnih grupa, odnosno automafije koja “hara” upravo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, javlja SportSport.ba.

Nova krađa automobila dogodila se prije nešto manje od mjesec dana, a ovoga puta bez svog “limenog ljubimca” je ostao Ivan Crnov. Krilnom nogometašu Željezničara je s parkinga ispred stana u Sarajevu ukraden automobil marke Volkswagen Golf 7, međutim ovo nažalost nije prvi slučaj ovakve prirode, navodi spomenuti medij.

S istim problemom u prošlosti su se susretali i drugi igrači Željezničara. Tako su svojevremeno bez automobila ostajali Senad Husić, Goran Zakarić, Samir Bekrić, Eldin Adilović, pa i Marijan Antolović, koji je dva mjeseca kasnije isti pronašao na Palama, i to u dijelovima.

S automobila loše iskustvo također su imali i bivši izbornici reprezentacije Bosne i Hercegovine. Dok je bio na kormilu našeg nacionalnog tima, Mehmedu Baždareviću je u naselju Grbavica ukraden luksuzni BMW terenac, dok je Safet Sušić prošao sa nešto lakšim posljedicama. Čuvenom igraču i treneru je obijen automobil “Lexus” francuskih tablica, na kojem je tom prilikom pričinjena značajna materijalna šteta, ali iz njega ništa nije ukradeno.

Na udaru kriminalaca u Sarajevu su najčešće naselja Grbavica i Dobrinja, najviše zbog blizine linije razgraničenja između Federacije i Republike Srpske. Kako se često može čuti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kriminalci iz Republike Srpske automobile, primjerice, kradu na Grbavici, preko naselja Vraca ga prevezu u Istočno Sarajevo, a odatle mu se gubi svaki trag. Isti slučaj je i s međuentitetskim linijama na Ilidži i u Starom Gradu.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

    • CRNOV NEKA SAMO KAŽE OHOOOOOOOOOO,NIŠTA MU NEĆE BITI,IZ OVOGA MOŽE IZIĆI SAMO JAČI,I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED..

  • Jeli ovo onaj sto ste govorili igracina i vidio covjek da nemoze igrati sa Srbima i Muslimanima u Zrinjskom pa dosao medju katolike i hrvate u Siroki.
    E jeli vam sad jasno da nikome nije stalo do Sirokog tu su samo radi para.
    Vidim sad igra u Hrvatskom klubu gdje samo Hrvati mogu igrati hahahahahahahahahahajajj jao srce mi je ko more ( Crnov,Kvesić,Šilić, Sesar,Tomić ) Jesu li ovo sve igraci koji su utekli u Sarajevo pa vam se ko fol vratili jer vas vole hahahahahahahaj

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.