Nakon zajedničkog sastanka oko Aluminija jedan od zaključaka kako se neće ići u stečaj

Nakom zajedničkog sastanka predstavnika sindikata i zaposlenika Aluminija, te Uprave i Nadzornog odbora s predsjednikom HNS-a i HDZ-a BiH Draganom Čovićem i ministricom financija Jelkom Miličević doneseno je pet zaključaka.

Prioritet u narednim aktivnostima hrvatskih političara na svim razinama vlasti u BiH kao i Nadzornog odbora, Uprave, sindikata Aluminij d.d. Mostar biti će postupno zbrinjavanje i skrb o djelatnicima Aluminija, stoji u priopćenju za medije nakon održanog sastanka.

Ovaj sastanak je dijelom održana u prostorijama HDZ-a BiH, a nastavljen i završen u upravnoj zgradi Aluminija.

U sljedećem zaključku navodi se kako će biti žurno zatraženo od nadležnih institucija rješavanje obveza za mirovinsko osiguranje djelatnika Aluminija što će biti prvi prioritet hrvatskim predstavnicima u vlasti.

Aluminij ne ide u stečaj

Treći zaključak svih sudionika sastanka je da Aluminij ne ide u stečaj dok se ne sagledaju sve mogućnosti pokretanja proizvodnje ili jednog njenog dijela.

Zaključak opod brojem četiri navodi kako je potrebno napraviti analizu o mogućem postupnom oživljavanju pogona koja bi se trebala realizirati u najkraćem roku, te sukladno rezultatima odlučit će se o daljnjem djelovanju i mogućem vraćanju zaposlenika u proizvodnju.

Posljednji peti zaključak odnosi se na odlučivanje o sudbini tvornice i djelatnika koji će biti u to uključeni, naglašeno je da se bez Nadzornog odbora i Uprave, predstavnika sindikata i zaposlenika neće donijeti nijedna odluka.

Izražavamo želju i vjeru u moguće pokretanje proizvodnje i spas Aluminija zajedničkim djelovanjem svih iz Aluminija, hrvatskih i svih drugih političara na svim razinama vlasti u BiH, a posebice Vlade FBiH i Vlade RH, navodi se na kraju priopćenja.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

    • Vječno joj Hvala, na slijedećim izborima treba svoj glas dati drugu Draganu i gospođi Kolindi. Da nema onog Jakova, kakav bi to par mogao da bude, nova Hrvatska vladajuća loza. Kakvi moćni genetski materijal geni. Međutim kako se to nije zbilo, molim Vas mlade da prvu noć poklonite našem dobročinitelju, kako bi se proširio taj uzvišeni genetski bazen.

  • Katastrofa hrvatske politike i nasih politicara. To su grabezljivci koji gledaju samo sebe, svoj polozaj i gledaju sto jos ukrasti. Nikad dosta. Prokletstvo hrv. naroda…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.