Nakon vrućina u Europi olujno nevrijeme zaustavilo promet i Tour de France

Nakon što je rekordni val vrućina počeo da popušta, Europa je suočena s novim problemima, s obzirom da su nastupile olujne nepogode s gradom koje su omele avionski i željeznički promet širom Velike Britanije i u dijelovima Francuske te dovele do prekida čuvene biciklističke utrke Tour de France.

Nakon višesatnih blokada u britanskom avionskom prometu, Nacionalna služba za kontrolu zračnog prometa (NATS) objavila je u petak da su se stvorili sigurni uvijeti da bude ponovo normaliziran.

Britanski kontrolori su, pored poteškoća zbog vremenskih uvijeta, morali zbog tehničkih problema unutar same NATS prizemljivati pojedine letove, prenosi AP.

Usprkos smanjenju rekordnih temperatura, zbog pregrijavanja šina i samih materijala na vlakovima, došlo je i u petak do kašnjenja širom Britanije, kao i na vlakovima koji prometuju iz Pariza, gdje je u četvrtak registrirana najviša temperatura ikada izmjerena u tom gradu, 42,6 stupnjeva Celzijusovih.

Organizatori Tour de Franca suočili su se sa velikim problemima, jer su morali zaustaviti 19. etapu natjecanja zbog snijega i bujice na putu kod područja Tignes, u Alpama.

Bagerima i ostalom mehanizacijom pokušavaju da uklone blato i nanose.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.