Nakon Rusije, još jedna reprezentacija bi mogla biti izbačena iz kvalifikacija

Na Europskom prvenstvu u Njemačkoj 2024. sigurno se neće naći Rusija koja je suspendirana iz svima poznatih razloga, a UEFA razmatra izbacivanje još jedne reprezentacije iz kvalifikacija.

U pitanju je reprezentacija Bjelorusije koja je smještena u skupinu I zajedno s reprezentacijama Švicarske, Rumunjske, Kosova, Andore i Izraela.

UEFA će odluku donesenu u slučaju Bjelorusije utvrditi na sljedećem sastanku Izvršnog odbora, koji će se održati 4. travnja.

O isključenju Bjelorusije iz kvalifikacija raspravlja se jer je Bjelorusija saveznik Rusije, zemlje koju su UEFA i FIFA već suspendirale.

Ako Bjelorusija bude suspendirana, pobjede Švicarske i Rumunjske protiv ove reprezentacije bit će izbrisane, kao da se utakmice nisu ni igrale.

Švicarci su ih pobijedili u Novom Sadu s 0:5 u prvom kolu, dok su ih u utorak navečer s 2:1 u Bukureštu svladali Rumunji, no ti će se rezultati obrisati ako dođe do suspenzije.

UEFA već dugo namjerava razgovarati o situaciji u Bjelorusiji na sljedećem sastanku našeg Izvršnog odbora, istaknuo je predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.