Nakon problema na granici, Glavaš stigao u Osijek

Branimir Glavaš

“Branimir Glavaš heroj” izvješeno je na nadvožnjaku na osječkoj obilaznici. Po njega su otišli, među ostalima, bivši osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, novi čelnik HDSSB-a Dragan Vulin i Ivan Drmić

Branimir Glavaš ušao je u Hrvatsku oko 19.30 sati nakon sat vremena kašnjenja. Na granici je naime, “zapeo” jer kako je objašnjeno, BiH nije na vrijeme povukla zabranu napuštanja države koja mu je izrečena kada su mu odobreni izlasci iz mostarskog zatvora na vikenda.

– Osjećaj je prekrasan, kazao je Glavaš naa granici u Slavonskom šancu gtdje su ga među ostalim dočekali Vladimir Šišljagić, Dinko Burić, Boro Grubišić…

– Posvetit ću se radu u stranci kako bi stasala i pripremila se za parlamentarne izbore, rekao je među ostalim Glavaš. Na pitanje novinara što očekuje sutra, s obzirom na najave da bi Županijski sud u Zagrebu trebao odlučivati o DORH-ovom zahtjevu za istražnim zatvorom, odgovorio je kako ne očekuje nikakvo ročište.

– Moj odvjetnik nije dobio nikakav poziv za sutra, rekao je Glavaš. Zbog kašnjenja zaputio se direktno na proslavu na trg i koncert dobrodošlice pa večeras nije otišao na grob majke.

Branimir Glavaš na put prema Osijeku krenuo je jutros oko 11.30 sati. U Osijek će kročiti nakon pet i pol godina.Čim stigne u Osijek, najprije će posjetiti majčin grob na donjogradskom groblju, oko 19 sati.

Majka Zora preminula je u listopadu 2009., a pet mjeseci ranije Glavaš je otišao u Drinovce pa nije bio ni na pokopu.

Zaputit će se potom na Trg slobode, gdje je već sve spremno za doček – zapjevat će, među ostalima, Miroslav Škoro i Mate Bulić. Osječkoj će se javnosti obratiti oko 20 sati.

“Branimir Glavaš heroj” izvješeno je na nadvožnjaku na osječkoj obilaznici. Po njega su otišli, među ostalima, bivši osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, novi čelnik HDSSB-a Dragan Vulin i Ivan Drmić.

Glavaš je u svibnju 2009. nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnih zločina u Osijeku 1991. Istoga je dana prešao granicu s BiH. Pušten je nedavno iz zatvora u Mostaru, nakon što je Ustavni sud ukinuo presudu Vrhovnoga suda.

(www.vecernji.ba)


4 komentara

  • Tamo gdje me srce vuce za cim gine zbog ceg tuce sto je drago oku mom to se mjesto zove dom kleknem pa se prekrizim svetu zemlju poljubim kao majka mirise kad se sinu raduje evo mene moje nebo plavo na srcu si mom dolazio nisam ti odavno tamo gdje je dom ja se moram vratiti gdje su moji grobovi pokraj rjeke granica tu je zadnja stanica kleknem pa se prekrizim svetu zemlju poljubim kao majka mirise kad se sinu raduje evo mene moje nebo plavo na srcu si mom dolazio nisam ti odavno tamo gdje je dom evo mene dal jos mjesta ima tu na krilu tvom zagrli me zemljo moja mila ovdje mi je dom,Generale uzivajte u svojoj Hrvatskoj i svom Osijeku,Osijek nikad nece biti Osek!

  • Čast Gotovini,Krstičeviću,Markaču,Mirku Norcu,Koradeu u vrijeme rata, i još par generala,ovaj mi je bliži Rojsu,Zagorcu,šminkerima i takvim.Ali eto povijesti pa neka sudi,tko je heroj tko ratni profiter.Čovjek ako nije kriv i treba biti na slobodi,ali malo previše buke pompe oko njega,ne dopada mi se ovo. Ugledaj te se na Gotovinu i izvuci te pouku,ali niste na toj razini,to je ono što sam malo prije napisao.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.