Nakon masaže nemojte raditi ove stvari

Masaža nije samo ugodno iskustvo, nego svojevrsna terapija koja pomaže vašem tijelu dubinski se opustiti.

Zbog toga valja pripaziti na to kako se ponašate nakon masaže i kojim se aktivnostima bavite kako biste produljili njezin učinak, ali i smanjili mogućnost ozbiljnih ozljeda.

Ne zaboravite piti vodu

Masaža vas dehidrira, zbog čega cirkulacijski sustav, krv i limfni sustav postaju tromi. Limfni sustav nije u stanju obaviti svoj posao iznošenja toksina iz vašeg tijela, što dovodi do nakupljanja toksičnih tvari i poništava svrhu detoksikacijske masaže. Zato uvijek nakon masaže konzumirajte dovoljno tekućine.

Popijte punu čašu vode. Nemojte je zamijeniti za čaj, kavu, alkohol ili bilo koje drugo piće. Oni su diuretici, tj. tjeraju vas da mokrite više, zbog čega vaše tijelo gubi više vode, piše Urbancompany.

Nemojte se odmah tuširati

Mnogi priznaju da se tuširaju čim masaža završi, uglavnom kako bi isprali ulje. Ovo je velika pogreška. Istina je da masaža jednostavno zagrijava eterična ulja, a treba im još sat vremena da se upiju u stanice kože. Umjesto toga, pričekajte sat vremena prije nego što se istuširate. Pustite da ulja uđu u vašu kožu prije ‘toplog’ tuširanja.

Nemojte se tuširati toplom vodom

Primamljivo je uživati u vrućoj kupki nakon duge, opuštajuće masaže. Ovo je još jedna loša ideja. U slučaju da patite od bilo kakve ozljede mišića, vruća voda će samo pogoršati upalu. Za ublažavanje boli koristite hladnu vodu ili se tuširajte mlakom vodom koja će opustiti tijelo ne opterećujući mišiće. U slučaju da trebate ublažiti bolove, koristite ledeni oblog ili hladnu vodu.

Nemojte jesti obilan obrok nakon masaže

Masaže izazivaju glad. To je zbog povećane cirkulacije krvi koja dovodi sve tjelesne sustave u način rada visokih performansi, uključujući probavni sustav. Obilan i težak obrok, međutim, samo će učiniti da se vaše tijelo osjeća usporeno, napuhano i letargično, umjesto da bude puno energije. Umjesto toga, pojedite lagani zalogaj. Teži obrok sačuvajte za kasnije tijekom dana.

Nemojte izlaziti van i baviti se napornim aktivnostima

Masaža koja traje sat vremena opušta tijelo i um. Najbolje je pustiti da nastave još neko vrijeme u tom stanju, umjesto da ih budite. Također, bavljenje bilo kakvom napornom aktivnošću kao što je gimnastika ili drugi sport, može rezultirati ozljedom mišića. Umjesto toga, obavite neku lakšu aktivnost. Nakon masaže pokušajte produžiti osjećaj smirenosti. Odmarajte se, čitajte knjigu, gledajte serije i opustite se, radite sve što vas opušta fizički i psihički. Najbolje je rezervirati masažu za dan kada znate da ćete biti kod kuće barem 4-6 sati nakon toga.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.