Nakon dva desetljeća došao je kraj najpoznatijeg talk showa

“The Ellen DeGeneres Show” koji je zabavljao Amerikance, rušio stereotipe i ugošćivao najveće zvijezde, privodi se kraju u četvrtak u sjeni optužbi nakon gotovo dva desetljeća, 19 sezona i više od 3000 epizoda.

Najveće holivudske zvijezde često su gostovale u njezinom talk showu koji je stekao popularnost i u konzervativnijim dijelovima Amerike.

Prva gošća bila joj je glumica Jennifer Aniston koja će se pojaviti i u završnici u četvrtak.

Nakon uspjeha koji je 1980-ih ostvarila kao komičarka, DeGeneres se proslavila serijom “Ellen” (1994.-1998.) u kojoj je 1997. postala prvi glavni lik jedne tv-serije koji je priznao svoju homoseksualnu orijentaciju, a popularni talk show počela je voditi 2003.

Otvorila je put. Vjerojatno je bila, i možda je još uvijek, najpoznatija LGBTQ osoba u Americi, rekla je za AFP Mary Murphy, izvanredna profesorica novinarstva na Sveučilištu Južne Kalifornije.

Talk show je vodila 19 godina.

Kada smo pokrenuli emisiju 2003., društveni mediji nisu postojali. Istospolni brakovi nisu bili legalni, rekla je DeGeneres prošli mjesec nakon što je snimila posljednju epizodu emisije koja će se danas emitirati.

Promatrali smo kako se svijet mijenja – nekad na bolje, nekad ne, dodala je.

Voditeljica i komičarka objasnila je da se talk show ukida jer joj više ne predstavlja izazov, ali mnogi smatraju da su pravi razlog optužbe o “toksičnoj radnoj atmosferi” na setu, uključujući seksualno uznemiravanje, maltretiranje i rasizam.

U srpnju su glavni producenti showa rekli da je okružje u kojem se emisija snima “loše”. Ellen DeGeneres nije bila izravno optužena, ali joj je zamjereno što je dopustila da se takvo ozračje stvori u njezinu timu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.