Nakon čitanja optužnice, Trump se na sudu izjasnio da nije kriv

Bivši američki predsjednik Donald Trump stigao je u zgradu tužitelja i suda u New Yorku gdje je započelo čitanje optužnice.

Prošli je tjedan protiv Trumpa podignuta optužnica, čime je postao prvi aktualni ili bivši predsjednik koji se suočava s optužbama za kaznena djela.

Trump se suočava s 34 točke optužnice u vezi prevare oko tajnog novca koji je navodno plaćao za prikrivanje izvanbračnih veza. Trumpa optužuju da je pornozvijezdi Stormy Daniels uplatio novac za njezinu šutnju o odnosu s Trumpom uoči njegove kandidature na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Trump je mrkog lica ušao u sudnicu i nije davao nikakvu izjavu prije čitanja optužnice, iako se ta mogućnost spominjala.

Uhićen Donald Trump

Bivši predsjednik Donald Trump izjasnio se da nije kriv ni po jednoj točki optužnice.

Dok je putovao prema sudu, Trump se kratko oglasio na svojoj društvenoj mreži. Napisao je da je na putu prema sudnici, a potom je izrazio svoju nevjericu onime što se događa.

Čini se nadrealnim. Wow, UHITIT ĆE ME. Ne mogu vjerovati da se ovo događa u Americi. MAGA!, napisao je.

Zašto je točno kriv pogledajte na poveznici. 

Odvjetnica Julie Rendelman, specijalizirana za kazneno pravo, kazala je da ne može vjerovat što se događa.

Iskreno ne mogu vjerovati što se danas događa. Zaista ne mogu. Nikad nisam mislila da ću doživjeti ovakav dan, dodala je, javljajući se iz New Yorka.

Odvjetnica kaže da je jedan od problema s ovim slučajem to što tužitelji moraju dokazati u smislu kaznenog djela da je Trump to učinio zbog kampanje.

Puno je prepreka koje tužiteljstvo mora prijeći kako bi ga proglasilo krivim izvan razumne sumnje, kazala je.

Trumpov sin Eric Trump, koji je dopratio oca na jučerašnjem letu iz Floride u New York, objavio je tvit ubrzo nakon što je krenulo Trumpovo suđenje.

(www.jabuka.tv | Foto: Twitter)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.