Nakon 20 godina potrage uhićen ubojica 70 ugroženih tigrova

Muškarac za kojeg se sumnja da je ubio 70 ugroženih tigrova uhićen je u Bangladešu nakon 20-godišnje potrage.

Habib Talukder, poznat kao Tiger Habib, napokon je uhvaćen nakon dojave, nakon što su za njim raspisana tri prethodna uhidbena naloga, priopćila je policija, javlja BBC.

Djelovao je u šumi Sundarbans, na granici između Indije i Bangladeša gdje živi najveća populacija bengalskih tigrova na svijetu. U divljini ih je ostalo samo nekoliko tisuća jer se na crnim tržištima diljem svijeta kupuju njihova krzna, kosti pa čak i meso.

Dugo je bio u bijegu, rekao je šef policije Saidur Rahman za Dhaka Tribune. Agencija AFP prenosi da ga lokalno stanovništvo “podjednako poštuje i boji ga se”. “On je opasan čovjek koji se mogao sam boriti s tigrovima u šumi.”

Policajac Abdul Mannan rekao je za Dhaka Tribune da su i policija i šumarske službe godinama pokušavali uhititi Habiba Talukdera.

Potajno je ušao u Sundarbane i lovio divlje životinje unatoč tome što mu je davno zabranjen ulazak u šumu, rekao je za list, prenosi Hina.

WWF je lani objavio podatke koji sugeriraju da su nakon naglog pada tijekom posljednjih desetljeća ugrožene populacije tigra po cijelom svijetu ostvarile “izvanredan” povratak.

(www.jabuka.tv | Foto: Suzi Eszterhas/Minden Pictures/Profimedia)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.