Nakon 12 godina otkriveno tko je naručio atentat na Ivu Pukanića?

U novom broju tjednik Nacional piše kako posjeduje snimku telefonskog razgovora u kojoj Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam navodno otkriva da je u ubojstvo Ive Pukanića umiješan crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Snimljeni razgovor, piše Nacional, vođen je u sasvim drugom kontekstu, a u njemu Joca Amsterdam navodno konstatira da je mogao biti slobodan čovjek da je progovorio o ulozi crnogorskog predsjednika u ovoj priči te objašnjava zašto do sada nije prokazao Milu Đukanovića.

Snimka je prvo dospjela do policije u BiH, a potom i u Hrvatsku te je osoba koja je razgovor snimila Jocića prijavila zbog prijetnji.

Prije nekoliko dana navršilo se 12 godina od smrti Ive Pukanića i Nike Franjića.

Oni su stradali 23. listopada 2008. godine na parkiralištu u dvorištu zgrada na uglu Palmotićeve i Stare Vlaške u Zagrebu kada je eksplodirao motocikl ostavljen kraj automobila.

Počinitelji su pronađeni, uhićeni i osuđeni. Naručitelji ubojstva do danas su nepoznati.

Joca Amsterdam je 2014. na sudu negirao krivnju za ubojstvo vlasnika Nacionala, te kazao da se protiv njega vodi “kafkijanski proces”. Sud je Jocu oslobodio krivnje, a neposredni izvršitelj ubojstva Željko Milovanović proglašen je krivim, kao i Milenko Kuzmanović, koji je optužen za pomaganje u ubojstvu.

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.