Nakić: Jedini smo uspjeli završiti nastavu bez prekida i online nastave

U svim školama Hercegbosanske županije, školska godina 2020./2021. završena je u petak, a učenici su ovu nastavnu godinu, za razliku od prošle, proveli u razredu sa svojim školskim kolegama i učiteljima.

Bez obzira na tehnološki napredak, za vrijeme online nastave shvatili smo koliko je važna živa riječ, interakcija učenika i učitelja u neposrednom odgojno-obrazovnom radu te kako to tehnologija ne može zamijeniti. Zato smo sretni što smo, koliko mi je poznato, jedini uspjeli cijelu nastavnu godinu završiti bez prekida i online nastave, kazala je za Fenu ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Gordana Nakić.

Uvjerena je kako je njihove učenike i ova nastavna godina učinila bogatijima za nova znanja, iskustva i prijateljstva.

Uložili su, kaže ministrica, puno truda i vrijedno radili, postigli najbolje rezultate i ostvarili zacrtane ciljeve te će zadovoljni otići na zasluženi odmor.

Inače, prema informacijama koje ima spomenuto ministarstvo, na prvom upisnom roku u škole Hercegbosanske županije upisao se 351 prvašić.

U prvi razred srednje škole upisat će se najmanje 594 učenika u 33 razredna odjela. Učenici će imati mogućnost upisati gimnazijski program u 11 razrednih odjela, četverogodišnja ekonomska i strukovna zanimanja nude se u 14 razrednih odjela, a trogodišnji strukovni programi u osam razrednih odjela, istaknula je za Fenu županijska ministrica.

Po njezinim riječima, škole su dostavile prijedloge te će učenici, nakon donošenja Odluke o upisu učenika u srednje škole za školsku 2021./2022. godinu, moći upisati neko od ponuđenih zanimanja, a među ponuđenima će biti i nekoliko novih.

Digitalizacija odgojno-obrazovnog procesa i primjena novih tehnologija jedan je od uvjeta unaprjeđivanja školstva i stvaranja generacija učenika koji će nakon izlaska na tržište rada biti konkurentni u ovom vremenu koje se, pod utjecajem novih tehnologija, stalno mijenja, navela je ministrica.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.