Najveći uspon namjenske industrije u FBiH

Kompanije koje posluju u okviru namjenske industrije Federacije BiH ostvarile su prošle godine 229,7 milijuna maraka prihoda, pokazali su podaci o poslovanju 13 firmi, koji su u posjedu Dnevnoga avaza.

Tako je postignut najveći uspon u poslovanju ovih kompanija otkad postoji namjenska industrija u Federaciji BiH, potvrđeno je Avazu iz Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH.

U usporedbi s prethodnim dvjema godinama, novi podaci pokazali su da vojna industrija doživljava veliku ekspanziju i da bilježi rast proizvodnje opreme i izvoza.

S privatnim kompanijama koje djeluju u okviru namjenske industrije Federacije, ukupan promet ostvaren na kraju prošle godine iznosi oko 250 milijuna KM, dok su za ovu godinu dogovoreni i potpisani poslovi u vrijednosti od 315 milijuna KM, što je potvrdio i ministar Nermin Džindić.

”Ovo su, zaista, odlični rezultati, koji govore da je namjenska industrija FBiH u velikom usponu, a ove godine očekujemo da ćemo premašiti sve planove”, kaže Džindić, a prenosi Fena.

Najbolje rezultate u poslovanju prošle je godine ostvario ‘Igman’ iz Konjica, sa 113,1 milijun maraka prihoda, iako je plan iznosio 96,5 milijuna KM. Za ovu godinu ‘Igman’ je dogovorio poslove vrijedne 116,3 milijuna KM. Na drugom mjestu po visini prihoda u prošloj godini je goraždanski ‘Unis Ginex’ s 39,2 milijuna KM, dok su ove godine dogovoreni poslovi u vrijednosti od 44 milijuna KM.

Vogošćanski ‘Pretis’ lani je zaradio 21,5 milijuna KM, a ove godine već je dogovorio 61,5 milijuna KM novih poslova. Firma BNT TMIH iz Novoga Travnika također se može pohvaliti odličnim rezultatima sa 10,2 milijuna maraka prihoda ostvarenoga prošle godine. Kada je u pitanju tekuća godina, dogovoreni su poslovi u vrijednosti od 12,1 milijuna KM.

Goraždanska ‘Pobjeda Tehnology‘ lani je prihodovala 16,1 milijuna KM, a ove godine dogovorila je 20,1 milijuna KM novih poslova.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.