Najveći prevarant među nogometnim ulagačima: Došao u iznajmljenom zrakoplovu, bez eura u novčaniku i sve prevario

U svijetu nogometa sve je moguće, pa i prijevare epskih razmjera iako je nogomet danas ponajprije veliki posao, a tek onda sport.

U proteklih dva desetljeća nije rijetkost da strani ulagači, s hrpom novaca, preuzimaju klubove, ponekad takve avanture uspiju, ponekad ne. Naime, bilo je slučajeva kada su se “bogati investitori” pokazali kao najveći prevaranti, a što je najgore i uspjeli su u svojim prevarama.

Takvi klubovi, koje bi preuzimali takvi ulagači, uglavnom bi završavali u provaliji, bankrotu.

Po mnogima najveći prevarant među nogometnim ulagačima može se smatrati Ahsan Ali Syed. Naime, ovaj indijski biznismen kupio je 2011. Racing Santander, klub koji se danas natječe u Segundi B, odnosno trećem rangu španjoskog nogometa, obećavao je svašta, a donio je bankrot. Klub koji je nekoć igrao u najjačoj ligi Španjolske danas životari u trećem razredu, bez velike perspektive kad govorimo o povratku na stare staze slave.

Radujem se aktivnoj i dugogodišnjoj suradnji u ovom velikom klubu, investirat ću svoje znanje i financije kako bi se klub doveo na najveću moguću razinu u Španjolskoj i Europi, kazao je nakon preuzimanja Ali Syed. Ispostavilo se kako su Španjolci bili jako naivni te je sve bila prijevara, spomenuti je “ulagač” došao u iznajmljenom zrakoplovu te bez eura u novčaniku.

U pitanju je međunarodni prevarant koji je znao da ne može biti izručen kada se nalazi u Dubaiju. Ne samo da nije uložio ni euro, već je osmislio plan da predsjednik kluba ostane isti te je na taj način mogao raditi što je htio, rekao je novinar Pedro López Ochoa, prenosi Narod.hr.

Bio je propalica, nije bilo novca. Rekao je da je došao s privatnim zrakoplovom, no iznajmio je zrakoplov u Bruxellesu preko kluba, nakon čega ga je registrirao u privatni, kazao je Ochoa te je dodao:

Došao je sa deset menadžera u dva automobila. Sastao se s gradonačelnikom, bivšim ministrom, parkirao je svoje vozilo na centralni trg kao da je Donald Trump.

Čitava je priča završila tako što je predsjednik kluba Pernia sakncioniran, a Syed u Švicarskoj osumnjičen za pranje novca te mu je oduzeto pravo na vlasništvo.

(www.jabuka.tv | Foto: AFP)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.