Najveći iznos u povijesti: HNS prodao TV prava na HNL

Nakon raskida ugovora s tvrtkom Endorphin Magine, rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza održalo je sastanke s tvrtkama zainteresiranima za kupnju TV i medijskih prava, nakon kojih su stigle tri službene ponude za kupnju TV prava – tvrtke A1 Hrvatska, Hrvatskog Telekoma te Sportkluba i AB SportConsultinga.

Istodobno, stigla je ponuda SuperSporta za medijska prava.

Izvršni odbor HNS-a na sjednici u ponedjeljak je razmotrio tri pristigle ponude te je donio odluku da će odabrati ponudu Hrvatskog Telekoma, koja je s iznosom od devet milijuna eura po godini bila najizdašnija. Tako će u četiri godine, koliko je predviđeno trajanje ugovora, Hrvatski Telekom za pripadajuća TV prava uplatiti HNS-u 36 milijuna eura.

Također, prihvaćena je ponuda SuperSporta za medijska prava u iznosu od 1.5 milijuna eura po natjecateljskoj godini za sponzorska prava te 500.000 eura po natjecateljskoj godini za prava klađenja.

Ukupno, HNS je za televizijska i medijska prava osigurao 44 milijuna eura u naredne četiri godine.

Kao što smo najavili prošloga tjedna, brzo smo pronašli najbolje rješenje za hrvatske klubove i cjelokupni hrvatski nogomet. Pregovori sa zainteresiranim tvrtkama pokazali su veliko zanimanje koje postoji za hrvatskim klupskim nogometom, a prihvaćene ponude HT-a i SuperSporta najbolje potvrđuju tu veliku vrijednost. Drago nam je što nastavljamo suradnju s Hrvatskim Telekomom koji je već niz godina sjajan partner hrvatskog nogometa, pa stoga ne dvojimo da će i ova suradnja biti vrlo uspješna. Ovo je izniman iskorak za Savez i naše klubove te sam uvjeren da će ovih 44 milijuna eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih natjecanja, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Također, dogovoren je sporazum između Hrvatskog Telekoma i HRT-a prema kojem će jedna utakmica svakog kola biti emitirana na nacionalnoj televiziji, priopćeno je iz HNS-a.

HNS raskinuo ugovor sa švedskom tvrtkom, pokreću se novi pregovori

(www.jabuka.tv | Foto: Damir Krajac/Cropix)

2 komentara

  • Stvarno zanimljiv fenomen. Jedan dinamo u koji se kleko prije rata nije jos presao brojku od 4500 clanova ove godine a haduk skoro 50 tisuca. Jedan osijek u kojeg su mađari ulupali ogromnu lovu nema ni tisucu clanova. Vise ih siroki imao lani. Rijeku necu ni spominjati, propala “lijepa prica” , i takvu ligu (sa vrlo kvalitetnim nogometom) uvalis telekomu za ove pare. Svaka cast

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.