Najveća prednost koju imaju djeca s neobičnim imenima – Jabuka.tv

Najveća prednost koju imaju djeca s neobičnim imenima

Dati djetetu neobično ime pitanje je koje si nerijetko postavljaju budući roditelji. Hoće li ga zbog imena druga djeca zadirkivati ili će jednostavno osjećati da ne pripada nigdje, misao je koja muči roditelje. No novo istraživanje pokazalo je da se roditelji ne moraju bojati davati djeci nekonvencionalna imena jer ona na taj način zapravo profitiraju.

Želite li da se vaše dijete ističe u masi, bude samostalno i prava individua unikatno ime je jedan od načina na koji mu roditelj može pokazati da cijeni te kvalitete, tvrdi Adam Alter, profesor psihologije i marketinga na Sveučilištu u New Yorku.

‘Kada se doživljavate drugačijima, kao što je slučaj kod djece s nesvakidašnjim imenima, vrlo vjerojatno ćete razmišljati i ponašati se drugačije’, kaže Alter. Roditelji koji daju djeci neobična imena pomažu im da odrastu u karakteristične odrasle osobe, ne samo time što im daju netipičnu ‘stvar’ s kojom se nose kroz život nego i time što ih odgajaju na taj način.

Razmišljajući drugačije od drugih, djeca s neuobičajenim imenima također su kreativnija, samostalnija i samopouzdanija.

Na svjetskoj je razini provedeno istraživanje u kojem su izdvojena najpopularnija imena na svijetu, bez obzira na kulturološke razlike i običaje. U istraživanje su uključene zemlje Europe, među kojima je i Hrvatska te SAD, Kanada i Australija.

Donosimo listu internacionalnih ženskih imena koja su na samom vrhu popularnosti u svim zemljama svijeta:

1. Mia
2. Sofia
3. Olivia
4. Emma
5. Izabela

Kad su muška imena u pitanju, ovo je popis najpopularnijih:

1. Noah
2. Luka
3. Leo
4. Oliver
5. Marko

(www.zadovoljna.hr)

Klikni OVDJE i posjeti naš LIFE kutak


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.