Najveća ljuljačka u BiH postavljena iznad Mostara, turisti oduševljeni

Nova atrakcija avanturističkog parka Fortica, koji iz dana u dan okuplja sve više domaćih i stranih turista, odnedavno je ljuljačka napravljena iznad Mostara.

Da je ljuljačka vrlo zanimljiva svim posjetiteljima uvjerili su brojni posjetielji prilikom dolaska ovom jedinstvenom parku, gdje se može zateći znatan broj turista koji su odlučili dan provesti uživajući u nekom od bogatih sadržaja ili jednostavno u druženju u prirodi, uz jedinstven pogled na najveći hercegovački grad, piše Klix.ba.

Ovo je bio savršen dan za Janku iz Slovačke, koja je sa svojim prijateljima uživala u svim sadržajima, a kako je rekla za Klix.ba, posebno uzbuđenje joj je bilo ljuljanje iznad Mostara.

Osjećam se uzbuđeno. Bilo je savršeno i osjećala sam se kao orao koji leti nebom, jako sam zadovoljna i preporučujem svima da probaju, kaže nam Janka iz atraktivne ljuljačke iznad Mostara.

Njeni prijatelji također nisu krili oduševljenje danom na Fortici i sadržajima u kojima su uživali pa su tako za društvene mreže i svoje prijatelje fotografirali i snimali ljuljačku, kao i vožnju zip-lineom, staklenu šetnicu, ali i postavljenu državnu zastavu BiH, koja je najveća u zemlji, te su na kraju uživali u prirodi i druženju uz pogled na Mostar.

Fotografije pogleda na najveći grad na Neretvi sa staklene šetnice na društvenim mrežama je već podijelila i Melani iz Norveške, koja je u Mostaru na godišnjem odmoru i uživala je u ljepotama Fortice tijekom prvih dana boravka, ali danas se vratila s prijateljicom kako bi se zaljuljala u ljuljački iznad ovog grada.

U Mostaru mi je sve lijepo. Ovdje je prekrasno i sadržaji su zanimljivi, a ljudi veoma ljubazni tako da apsolutno uživam, kaže nam Melani.

Uživali su u jedinstvenom pogledu i Haris iz Mostara i Lejla iz Jablanice, a kako su nam kazali, oni najviše vole mir koji ovo mjesto pruža. Priča o novom turističkom biseru se širi na sve strane svijeta, pa je Fortica postala zanimljiva i gostima koji dolaze iz Ujedninjenih Arapskih Emirata.

Marijam i Ali iz Dubaija kažu da su oduševljeni Forticom, ali i svime što su vidjeli u četiri dana, koliko borave u ovom hercegovačkom gradu.

Ovo je njihova prva posjeta našoj zemlji, a došli su na poziv prijatelja i sada će bez sumnje i oni biti svojevrsni veleposlanici naše zemlje i pričati svima o ljepotama u kojima su uživali tijekom boravka u BiH.

Zadovoljstvo posjetama gostiju i reakcijama na postojeće sadržaje nije skrivao ni predsjednik Brdsko-biciklističke udruge MTBA iz Mostara Đani Rahimić, koji je inicijator ove priče.

Fortica je jedan avanturistički park, a naša inicijativa je da se ovaj prostor uredi u jedan rekreativni sportski park, gdje će prije svega građani Mostara da se bave rekreacijom i sportom. Isto tako i posjetitelji našeg grada mogu naći nešto za zabavu i upotpuniti svoje vrijeme te se na zabavan način upoznati s okolicom našeg grada, kazao je Rahimić za Klix.ba.

Priznaje kako je ponosan na činjenicu da Fortica iz dana u dan okuplja sve veći broj posjetitelja i postaje turistička atrakcija za domaće i strane turiste.

Podsjeća da je prva atrakcija na Fortici bio zip-line, a nakon toga je urađena i druga linija zip-linea, potom Via ferata i penjanje za turiste te viseći most na stijeni, čime su neprestano bogatili sadržaje avanturističkog turizma.

Od ove godine u ponudi je i ljuljačka, koliko je nama poznato, ona je na visini 15 metara iznad zemlje i 10 metara dužine ljuljanja te je najveća ljuljačka u BiH. Namijenjena je za odrasle osobe i nalazi se ispod staklenog vidikovca s kojeg se pruža pogled na Mostar, tako da je ljuljanje još zanimljivije, jer imate pogled na čitav grad dok se ljuljate, što je jedinstveno u našoj zemlji i šire, kaže Rahimić.

Park radi svakog vikenda od jutra do večeri, a tijekom radnih dana u poslijepodnevnim satima. Svi koji žele okušati se na zip-lineu ili najvećoj bh. ljuljački najbolje je da svoje posjete najave putem društvene mreže Facebook, kako bi rezervirali termin za nezaboravne trenutke.

(www.jabuka.tv)7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.