Najveća kriza u Hajduku ne jenjava

Ne stišava se bura oko smjene trenera u Hajduku. Usred novih izbora, smijenjen je trener koji je postavljen prije manje od tri mjeseca.

Hajduk je u najvećoj rezultatskoj krizi u povijesti HNL-a, pa su kritike prema vođenju kluba sve glasnije.

Najveća kriza i najnovija smjena potaknula je nove kritike modela upravljanja Hajdukom. Jedan od najžešćih kritičara Udruge “Naš Hajduk”, koja provodi izbore, je Igor Štimac. U četvrtak nije htio pred kameru, kaže da je zasad rekao to što ima na Facebooku.

Sad čekamo odlazak Nadzornog odbora na čija mjesta će doći još gorih sedam “odabranih”. Vaše poimanje funkcioniranja modernog Hajduka treba tekstualno ovjekovječiti kako bi svi budući naraštaji imali mogućnost saznati na vrijeme kako je najlakše uništiti ono što voliš, napisao je Štimac na svom Facebook profilu.

Istina, pod Štimcem je osvojen zadnji naslov prvaka. Ali klub je ubrzo “odjurio” prema bankrotu i morao se spašavati preoblikovanjem.

Štimac raspalio po “krivcima” za Hajduk: “Vratite petokraku na grb, *ebala vas ona”

I stoga u Udruzi “Naš Hajduk” Štimca i slične kritičare drže kompromitiranima.

Njima ostavljamo da svoju sposobnost ostvare gdje god misle da mogu. Ali u Hajduk neće sigurno, jer Hajduk je klub svojih navijača i do sportskih rezultata će doći na jedan pošten način na ponos svih svojih navijača, navode iz Udruge.

Ostaje i činjenica da su od prvih demokratskih izbora u Hajduku – od prije sedam godina – promijenjena čak tri predsjednika i devet trenera.

Hajduk je za mene bio i ostao veliko ime, ali mislim da je izgubio sve svoje kriterije. Hajduk je puno velik klub da bi se neki ljudi igrali njime, rekao je bivši trener Zoran Vulić, piše Gol.hr.

Aktualna uprava verbalno prihvaća odgovornost za posljednje pogreške i smjene.

Naravno da imamo odgovornost i nosimo je svaki dan, izjavio je predsjednik Huljaj.

Greške su dio posla i ja sam tu prvi koji će to priznati, ali sam također tu i da neke stvari popravim, rekao je sportski direktor Saša Bjelanović.

Hajduk ide dalje opet s novim trenerom Sinišom Oreščaninom, ali on nije čudotvorac.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.