Najveća banka u BiH imala rekordnu zaradu

Prošle godine banke u Bosni i Hercegovini zabilježile su rast prihoda.

Unicredit bank Mostar, najveća banka po aktivi u Bosni i Hercegovini, ostvarila je rekordnu zaradu u prošloj godini, piše BiznisInfo.ba.

Banka je lani imala neto dobit od oko 162 milijuna KM, što je rekordan iznos ne samo za UniCredit, već i za bilo koju banku u Bosni i Hercegovini. Godinu ranije dobit banke bila je 112,5 milijuna maraka.

Ovo su najveće banke u BiH

Banka je lani imala prihode od kamata i slično u visini od 220 milijuna KM, u usporedbi sa 177 milijuna godinu ranije. Prihodi od naknada i provizija porasli su za desetak milijuna na 145 milijuna maraka.

Inače, sve banke u FBiH lani su dobro poslovale.

Banke u Bosni i Hercegovini prošle godine su ostvarile profit od 709 milijuna KM, izvijestio je BiznisInfo ranije. Od toga su banke iz FBiH imale zaradu od 520 milijuna KM.

Rekordna dobit banaka u FBiH

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Ova i sve ostale banke u BiH stalno drže ruke u džepovima svojih mušterija. Deru nas na svemu i svačemu. Dabogda ih mafija posjetila!

  • Zanimljivo bi bilo vidjeti raspodjelu prihoda, vjerojatno od platnog prometa 99,99%, 0,01% od investicija u gospodarstvo… Dalo im se…

  • Imam račun u UniCredit Mostar i u PBZ Zagreb. Na obje banke isto internet bankarstvo. Članarina u UniCredit mi je 8 maraka ili više od 4 eura, a u PBZ u Hrvatskoj je 3 eura. Toliko o pljačkanju nas ovdje

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.