Najstariji muškarac na svijetu proslavio 112 rođendan

Masazo Nonaka, Japanac koji je navršio 112 godina i službeno je proglašen najstarijim muškarcem na svijetu, a podatak je evidentirala i Guinnessova knjiga rekorda. 

Nonaki, koji s obitelji živi na japanskome Hokaidu, nagradu je uručila potpredsjednica japanskog ogranka te organizacije.

Nekadašnji vlasnik svratišta u gradu Shorou sada vrijeme voli provoditi s obitelji, no rado čita i novine, gleda tv i obožava slatkiše, piše Guinnessova knjiga rekorda.

Nonaka je rođen 25. srpnja 1905., samo nekoliko mjeseci prije nego što je Albert Einstein objavio svoju teoriju relativnosti.

Godine 1931. Nonaka je oženio Hatsuno s kojim ima petero djece. Ima sedmero braće i jednu sestru koji žive u obližnjem gradu.

Gospodin Nonaka je poseban, može nas poučiti važnim stvarima: životnim vrijednostima i na koji način postići dugovječnost, kazao je glavni urednik Guinnessove knjige rekorda Craig Clenday.

Najstarija osoba na svijetu je žena. Nabi Tajima iz južne japanske prefekture Kagoshime je po podacima američke Grupe za gerontološka istraživanja navršila 117 godina. Rođena je 4. kolovoza 1900.

(Hina) 

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.