Najstarija osoba na svijetu proslavila još jedan rođendan

Kane Tanaka, najstarija osoba na svijetu, napunila je 119 godina u nedjelju, navodi se na Twitteru koji je objavila njena praunuka Junko Tanaka.

Sjajno dostignuće. (Kane Tanaka) napunila je 119 godina. Nadam se da ćeš nastaviti da živiš život veselo i punim plućima, napisala je Junko.

Junko je podijelila fotografiju dvije prigodne boce Coca-Cole koje je Tanaki poklonila za rođendan, a etikete su bile personalizirane njenim imenom i godinama, prenosi CNN.

Junko je razgovarala za CNN u ožujku 2021. godine, kada se njena prabaka spremala ponijeti olimpijsku baklju uoči odgođenih Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju 2020. Pokrenula je Twitter profil u siječnju 2020. godine u znak sjećanja na Tanakin život.

Možda sam pristrana jer sam u srodstvu s njom, ali mislim da je to nekako nevjerojatno – htjela sam to podijeliti sa svijetom i da se ljudi osjećaju inspiriranim i da osjete njenu radost, rekla je Junko.

Rođena 1903. godine, Tanaka se udala za vlasnika trgovine riže s 19 godina i radila je u obiteljskoj trgovini do svoje 103. godine.

Tanaka je proživjela mnoštvo povijesnih događaja, preživjevši dva svjetska rata i španjolsku gripu 1918. Njen život je obuhvatio 49 ljetnjih i zimskih olimpijskih igara.

Ne sjećam se da je pričala mnogo o prošlosti… Ona vrlo napredno razmišlja – zaista uživa u životu u sadašnjosti, rekao je ranije Tanakin unuk Eiji Tanaka za CNN.

Tanaka živi u staračkom domu u periferiji Fukuoka. Njena obitelj je rekla da održava svoj um i tijelo radeći matematiku i da je i dalje radoznala, prenosi Faktor.ba.

Guinnessova knjiga rekorda proglasila ju je za najstariju živu osobu na svijetu 2019. godine.

Ovo je nova najstarija žena na svijetu

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.