Najstarija metropola na svijetu imat će ulicu u kojoj neće biti ispušnih plinova | Jabuka.tv

Najstarija metropola na svijetu imat će ulicu u kojoj neće biti ispušnih plinova

Zabrana prometa vozila na dizel i benzin bit će uvedena u jednoj od prometnih ulica u Londonu od proljeća 2020. godine. Ova zabrana ima za cilj smanjiti onečišćenje zraka u ovom gradu.

London dobiva prvu ulicu u kojoj će, osim za pješake i bicikliste, promet biti moguć samo za vozila s nultom emisijom štetnih plinova, prenosi Standard.

Riječ je o ulici Barbican Estate Beach Street, a zabrana je dio velikog plana usmjerenog na smanjenje emisija štetnih plinova u Londonu te povećanje kvalitete zraka u gradu.

London City korporacija (City of London Corporation) kazala je da će se zabrana provesti na temelju prometnog pravilnika koji će trajati 18 mjeseci, kako bi se tijekom tog razdoblja analizirala učinkovitost te ispitalo javno mnijenje. Ovo eksperimentalno razdoblje također je potrebno za prikupljanje novih podataka o razini onečišćenja zraka, prenosi Klix.ba.

Vozila na benzin i dizel bit će preusmjerena uz pomoć prometnih znakova koji će biti postavljeni na prilazima Barbican Estate Beach Street. Vozila hitne pomoći, odvoza smeća i dostavna vozila bit će izuzeta od ove zabrane.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj: