Najsporiji Mercedes ikad – Jabuka.tv

Najsporiji Mercedes ikad

I Mercedes se odlučio uključiti na tržište električnih romobila koje je posljednjih godina doživjelo nevjerojatan procvat. Njihov model naziva se eScooter.

Mercedes je predstavio svoj prvi električni romobil. Vozilo jednostavnog dizajna razvili su u suradnji sa švicarskom tvrtkom Micro Mobility Systems, a Mercedes se hvali da je mnogo kvalitetnije i izdržljivije od drugih vozila ovog tipa. Njihov romobil bi u svom životnom vijeku trebao prelaziti više od 5000 kilometara.

Romobil je s 13,5 kilograma prilično lagan, i ima jednostavan preklopni mehanizam. Za pogon je zadužen motor snage 250 Watta koji će romobil ubrzati do maksimalnih elektroničko ograničenih 20 km/h (to je maksimalna dozvoljena brzina za električne romobile u većini Eu država). Baterija ima kapacitet 7,8 Ah što je dovoljno za maksimalni doseg 25 kilometara.

U Mercedesu tvrde da je njihov romobil i osjetno udobniji i sigurniji od prosjeka. Prostor za stajanje je prevučen posebnim slojem koji sprječava klizanje, a oba kotača imaju ovjese te velike gume koje omogućavaju vožnju po neravnom terenu.

Romobil ima i zakonom propisana svjetla, zvonce i stražnju bubanj kočnicu. Moguće ga je povezati s mobitelom koji tada može poslužiti kao brzinomjer ili navigacijski uređaj, pišu 24sata.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.