Najskuplji Bayernov igrač dobio poziv da izabere zatvor za služenje bizarne kazne

Nogometaš Bayerna Lucas Hernández 19. listopada mora riješiti problem sa sudom u Madridu, koji je naložio da nekadašnji igrač Atletico Madrida mora izabrati zatvor za odsluženje zatvorske kazne.

Hernandez je dobio poziv da dobrovoljno služi zatvorsku kaznu, nakon što je osuđen u prosincu 2019. godine zbog kršenja zabrane prilaska svojoj partnerici Ameliji Ossa Llorente.

Pozadina ove priče je potpuno bizarna i nevjerojatna. Naime, Lucas i Amelia se nisu smjeli viđati šest mjeseci nakon što je Francuz bio proglašen krivim za nasilje u obitelji nakon jedne svađe 2017. godine.

Oboje su kažnjeni i društveno korisnim radom, te se nisu smjeli jedno drugome približiti na manje od 500 metara.

Međutim, u srpnju iste godine, četiri mjeseca nakon izrečenih kazni i zabrana, mladi francuski nogometaš i Amelia Ossa Llorente su se vjenčali u Las Vegasu, te otputovali na medeni mjesec na Bahame.

Kad su se vratili u Madrid, zadržani su na aerodromu, a Lucas je proveo noć u pritvoru. Tužiteljstvo je nakon toga zatražilo da bude osuđen na godinu dana zatvora zbog kršenja zabrane približavanja.

Lucasovi odvjetnici zatražili su da se kazna zamijeni društveno korisnim radom, ali žalba je odbijena jer je Lucas već prekršio kaznu koja mu je prvobitno izrečena.

Sada je Hernandezu naloženo da odsluži zatvorsku kaznu i to ne zbog svađe sa sadašnjom suprugom, već zato što nije izvršio naredbu suda. Lucasova obrana uložila je žalbu i Pokrajinski sud u Madridu će je razmotriti 19. listopada, prenosi Klix.

Iako je malo vjerojatno da će morati u zatvor, priča se “razvukla” godinama nakon što je počela i Hernandez se nikada nije uspio riješiti posljedica svojih postupaka.

Podsjetimo, Hernandez je u Bayern stigao 2019. godine kada je njemački klub platio otkupnu klauzulu Atletico Madridu koja je iznosila 80 milijuna eura, što ga je učinilo najskupljim pojačanjem bavarskog kluba svih vremena.

(www.jabuka.tv | Foto: Sven Simon)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.