Najromantičniji filmovi za Valentinovo

Koliko god mislili i ponekad tvrdili da su neki ljubavni klasici sada već otrcani i klišejizirani potez za Valentinovo, vjerujte, nema te osobe koja baš na taj datum (ili barem taj tjedan!) ne bi pogledala dobru ljubavnu priču.

Donosimo izbor filmova kojima se ama baš uvijek vraćamo i to s razlogom.

Casablanca

Casablanca je američka ratna romansa s Humphreyem Bogartom i Ingrid Bergman u glavnim ulogama priča je o ciničnima Ricku i Ilsi Lund, a govori o pomalo ludoj, ali velikoj ljubavi. Mjesto radnje je grad Casablanca u Maroku za vrijeme 2. svjetskog rata dok je još bio pod kontrolom Vichyjevske Francuske.

Ukratko, radnja se vrti oko Ricka koji mora odabrati između ljubavi za ženu i onog što je ispravno, pomaganja njoj i njenom mužu, vođi Pokreta otpora da pobjegnu iz Casablance kako bi mogli nastaviti borbu protiv nacista. Rečenica iz filma ‘ We will always have Paris’ i još neke, postale su dio svakodnevnih poštapalica koje rado koristimo.

The Way We Were

Jedan od najupečatljivijih ljubavnih filmskih parova u cijeloj filmskoj povijesti svakako su Robert Redford i Barbra Streisand u filmu ‘The Way We Were’ tj. Djevojka koju sam volio iz 1973. Radi se o dvoje čak očajnih ljudi koji nikako ne mogu do kraja realizirati svoju ljubavnu vezu zbog suprotstavljenih političkih i životnih pogleda. Svejedno, ovaj ljubavni par upisao se u filmsku povijest i rado mi se vraćamo.

Moulin Rouge

Izvrsna, raskošno producirana, izuzetno dinamična, vizualno impresivna i hiperstilizirana romantična melodrama i mjuzikl u jednome, darovitog australskog glumca, producenta, scenarista i redatelja Baza Luhrmanna, zasigurno je najneobičniji film snimljen na početku 21. stoljeća.

To je djelo koje je od 8 oskarovskih nominacija potvrdilo dvije (za najbolju scenografiju i kostimografiju), te osvojilo pet nagrada Australskog filmskog instituta i dvije nagrade BAFTA. Nicole Kidman i Ewan McGregor također su aduti filma. Ako još niste pogledali ovaj, sada već filmski klasik, nedjelja je idealan dan za to.

The Notebook

Nicholas Sparks autor je romana ‘The Notebook’ koji donosi ljubavnu priču vojnika, povratnika iz Drugog svjetskog rata koji u nemogućnosti pronalaska svoje velike ljubavi od prije petnaest godina mora prolaziti jedno te isto sjećanje koje ima na nju, romantično ljeto koje su proveli zajedno, sve dok ju iznenada ne ugleda…

Knjiga je po mišljenju mnogih kritičara i čitateljstva dobra, no film je taj koji je posve pomeo publiku. Ryan Gosling i Rachel McAdams naprosto su briljirali u filmu pod palicom režisera Nicka Cassavetesa.

Titanic

Titanic je američka epska romansa i film katastrofe iz 1997. godine koji je režirao i napisao James Cameron. U ovoj izmišljenoj priči o najpoznatijoj plovidbi i brodu u cijeloj ljudskoj povijesti glume Leonardo DiCaprio kao Jack Dawson i Kate Winslet kao Rose DeWitt Bukater. Fatalni su ljubavnici, zauvijek zapamćeni u filmskoj povijesti.

Iako su glavni likovi i ljubavna priča potpuno izmišljeni, u filmu se pojavljuju i stvarne povijesne ličnosti. Gloria Stuart u filmu glumi ostarjelu Rose koja nas u naraciji vodi kroz cijelu priču, a Billy Zane glumi Cala Hockleyja, njezinog zaručnika iz mladih dana.

Before Sunrise

Jedan od najslavnijih i najboljih romantičnih filmskih uradaka! Donosi ljubavnu priču francuske studentice Céline (Julie Delpy) koja upoznaje mladog američkog mladića Jesseja (Ethan Hawke) u vlaku. Oboje izađu u Beču u kojem provode noć šećući po gradu, razgovarajući i zaljubljujući se jedno u drugoga.

Iako se ne događa previše aktivne radnje, prikaz njihovog dijaloga, karaktera i međusobne dinamike dovoljna je da vam se film ureže u pamćenje. Uslijedila su i dva nastavka, ali prvi je filmski naslov nenadmašiv.

About Time

Motiv vraćanja kroz vrijeme izveden na dirljiv, britanski način. Romantična drama Richarda Curtisa s Rachel McAdams i Domhnall Gleesonom u glavnim ulogama idealna je kombinacija smijeha, romantike i suza.

Prati Tima Lakea, mladića koji s 21 godinom otkrije da može putovati kroz vrijeme. Ne može promijeniti povijest, ali može promijeniti što se dogodilo u njegovom vlastitom životu. Pitanje je samo hoće li to na pravi način iskoristiti.

La La Land

Neki ga mrze, neki ga obožavaju. No, gotovo je savršen film za Valentinovo, iako kraj možda nije tipičan za romantičan film. Emma Stone i Ryan Gosling igraju glumicu u usponu i jazz glazbenika.

Smješten u Los Angelesu, gdje se rađaju zvijezde, i ispunjen prekrasnim glazbenim komadima, ‘La La Land’ prikazuju individualne i zajedničke uspone i padove ovo dvoje ljudi. Emma Stone dobila je Oscara za najbolju glumicu, a Damien Chazelle proglašen je najboljim redateljem!

Donosimo popis ideja koje možete pokloniti boljoj polovici za Valentinovo

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.