Najpoznatiji nogometni pedofil pušten iz zatvora

Prije točno tri godine engleski nogometaš Adam Johnson osuđen je na šest godina zatvora zbog seksualnih odnosa s 15-godišnjom djevojčicom u ožujku 2015.

Bivši reprezentativac Engleske te igrač Cityja i Sunderlanda u petak ujutro je rano pušten iz zatvora Moorland nakon što je odslužio polovicu kazne. Ispred zatvora ga je dočekao njegov otac Dave Johnson, a Adam se potom zaputio svojoj kući u Castle Edenu (okrug Durham).

Johnson je odnose s djevojčicom održavao u vrijeme dok je njegova danas bivša supruga bila trudna, a svoju četverogodišnju kćer Aylu sad će moći viđati samo tijekom posjeta pod nadzorom.

Premda je na slobodi, Johnson će ostati pod prismotrom policije, a njegova će adresa biti zavedena u registar osuđenih seksualnih prijestupnika.

Kontakt sa žrtvom mu je zabranjen nakon izlaska iz zatvora, a jedan od uvjeta puštanja bio je da mora odmah predati mobilni telefon ako policija to od njega zatraži. Također, može biti vraćen u zatvor izbriše li bilo što sa svog mobitela prije nego što ga preda policiji, ako je o tome ne obavijesti.

Johnson će tek nakon 15 godina moći predati zahtjev da mu se ime izbriše s liste seksualnih prijestupnika.

U zatvoru je bivši igrač Sunderlanda, koji je zarađivao 76 tisuća eura tjedno, morao pronaći novi posao pa je radio kao zatvorski čistač za 14 eura tjedno, piše Index.hr.

Poznata je stvar kako zatvorenici, čak i oni osuđeni za najteže zločine, ne podnose pedofile i seksualne predatore te vrste. Britanski mediji pisali su da je Johnson zbog toga bio uglavnom izoliran od ostalih zatvorenika jer mu je prijetila opasnost od “napalm napada“, napada u kojima zatvorenici pomiješaju šećer i kipuću vodu, koju onda prskaju drugim zatvorenicima u lice.

Podsjetimo, Sunderland je s njim nakon presude raskinuo ugovor, a Engleski nogometni savez mu je izbrisao sve nastupe za reprezentaciju.

Karijera mu je gotova. Teško da će bilo koji klub u Engleskoj pristati angažirati Johnsona, a nije izgledno ni da će karijeru nastaviti u inozemstvu.

Naime, Johnson ne smije napuštati Englesku dok ne odsluži ostatak uvjetne kazne, a to će se dogoditi tek 2022. Tada će mu biti 34 godine.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.